Franciacorta: Alon Day wint race 1 - Podiumplaats voor Marc Goossens

Alon Day - CAAL Racing Chevrolet SS
Alon Day (CAAL Racing Chevrolet SS) heeft in Franciacorta de eerste race van de semifinale van de Nascar Whelen Euro Series Elite 1 gewonnen. De Israëliër won voor Frédéric Gabillon (RDV Competition Ford Mustang) en onze landgenoot Marc Goossens (Braxx Racing Ford Mustang). PK Carsport rijders Stienes Longin en Anthony Kumpen brachten hun Chevrolet op de vijfde en zesde plaats over de finishlijn.
Anthony Kumpen - PK Carsport Chevrolet SS
Al vroeg in de wedstrijd nam Alon Day de leiding over van polesitter Frédéric Gabillon, waarna de CAAL Racing rijder niet meer bedreigd werd en won met een voorsprong van meer dan 9 seconden op de Fransman. Marc Goossens zette Gabillon nog onder druk maar moest zich uiteindelijk tevreden stellen met de laatste podiumplaats. Lucas Lasserre (Mishumotors Chevrolet SS) weerstond aan alle aanvallen van Stienes Longin en pakte de vierde plaats. Longin  won wel het Junior klassement. Anthony Kumpen kwam als zesde over de lijn. Jerry de Weerdt werd met zijn Braxx Racing Ford Mustang) achttiende.

Borja Garcia (Racers Motorsport Ford Mustang) werd pas negende en verliest de leiding in het kampioenschap aan Alon Day. Anthony Kumpen staat in de puntenstand op de derde plaats op negen eenheden van Day.

--- Uitslag Elite 1 NASCAR Whelen Euro Series Franciacorta 2017 Race 1 (pdf) ---

Foto's: Nascar Whelen Euro Series

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Nascar Whelen Euro Series op zaterdag 16 september 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Franciacorta.