van der Horst

Franciacorta: Dubbel voor PK Carsport in kwalificatie Elite 2

Alon Day - CAAL Racing
Alon Day - CAAL Racing
In Franciacorta vonden deze morgen de kwalificaties plaats voor de eerste races van de tweede manche van de NASCAR Whelen Euro Series. In de Elite 2 klasse realiseerde PK Carsport een mooie dubbel met de pole voor Felipe Rabello en een tweede tijd voor Guillaume Dumarey. Guillaume Deflandre stootte eveneens door naar de superpole en start vanaf rij 5. In Elite 1 toonde Alon Day (CAAL Racing) zich oppermachtig en hij krijgt naast hem een opvallende Loris Hezemans (Hendricks Motorsports). De Nederlander rijdt zijn eerste volledige NASCAR-seizoen en pakt dus prompt een eerste rij in de topklasse. Marc Goossens (Braxx Racing) was beste Belg, op bijna een seconde van de pole.
  • Oeste Kart
Met een tijd van 1:11.452 was Alon Day zomaar eventjes 0.651 seconde sneller dan Hezemans, Goossens moest al 0.809 seconde toegeven op de tijd van de Israëliër. Ook Anthony Kumpen (PK Carsport) haalde de Superpole en reed de vijfde tijd achter Frederic Gabillon (RDV Compétition). Stienes Longin (PK Carsport) miste met 7 honderdste nipt de Superpole en start de eerste race van op de dertiende plaats. Jerry de Weerdt (Braxx Racing) start van op de zesentwintigste plaats.

Om 13.30u rijden de Elite 1-rijders hun eerste race van het weekend, terwijl het startschot voor de eerste manche van de Elite 2 wordt gegeven om 17.00u.

--- Uitslag EURO NASCAR Franciacorta Elite 1 (pdf) ---
--- Uitslag EURO NASCAR Franciacorta Elite 2 (pdf) ---

Foto: NASCAR Whelen Euro Series
  

 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Nascar Whelen Euro Series op zaterdag 19 mei 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Franciacorta.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons