van der Horst

Franciacorta: Pole posities voor Alon Day en Florian Venturi

Alon Day - CAAL Racing
Alon Day - CAAL Racing
Alon Day (CAAL Racing) en Florian Venturi (Go Fas Racing) hebben de pole gepakt voor de eerste race in respectievelijk de ELITE 1 klasse en de ELITE 2 klasse voor de Italiaanse manche van de NASCAR Whelen Euro Series in Franciacorta. Marc Goossens (Braxx Racing) wist de tweede tijd neer te zetten in de ELITE 1, terwijl ook Stienes Longin (PK Carsport) wist door te dringen naar de super pole en als achtste van start gaat.
  • MF Racing
Alon Day zette een ronde neer in 1:12.937 en was daarmee 0.114 seconde sneller dan Marc Goossens. Jacques Villeneuve imponeerde met een derde tijd, voor PK Carsport rijder Nicolo Rocca. Loris Hezemans (Hendriks Motorsport) sloot de top vijf af. Jerry De Weerdt (BRAXX Racing) gaat als 27ste van start.

In ELITE 2 was het Florian Venturi die de snelste ronde reed in 1:13.375, hij ging Lasse Sorensen (Dexwet-df1 Racing) en Andre Castro vooraf. De sessie diende tweemaal onderbroken te worden met de rode vlag om wagens te evacueren die stil stonden op de piste, waaronder die van Michael Bleekemolen die in de zandbak strandde. Bert Longin reed in de Superpole een uitstekende zesde tijd, Jerry De Weerdt start hier andermaal als 27ste.

Foto: NASCAR Whelen Euro SeriesSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Nascar Whelen Euro Series op zaterdag 11 mei 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting American NASCAR Weekend.
  • G&A Motors Motorsport

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons