van der Horst

Franco Fun Festival: 109 teams aan de start van het Franco Fun Festival

Vanina Ickx, Stéphane De Groodt en Charlie Dupont in de #509
Vanina Ickx, Stéphane De Groodt en Charlie Dupont in de #509
Na de Benelux Open Races op Zandvoort is de European Fun Cup de paddock van het Circuit de Spa-Francorchamps binnengetrokken en dat voor het traditionele Franco Fun Festival, een generale repetitie voor de Hankook 25 Hours! Bovendien zien we naast de deelnemers uit de Europese Fun Cup, ook de sterkhouders van de Franse Fun Cup. Dat resulteert in niet minder dan... 109 equipes, die klaar zijn om de strijd aan te gaan aanstaande zondag 5 mei tussen 9u50 en 17u50u! Het wordt stevig op het asfalt in de Ardennen.
Met rijders uit België, Frankrijk, Nederland, Griekenland, Argentinië, Finland, Zwitserland, Spanje, Luxemburg en het Verenigd Koninkrijk is de internationale sfeer op Spa-Francorchamps alvast gegarandeerd! Hoewel de traditionele grote namen uit de Franse en Belgische competities natuurlijk aanwezig zullen zijn, zullen er ook veel nieuwe namen en dito rijderscombinaties zijn. Ook zien we het debuut van de jonge wolven die de Fun Cup Junior Challenge wonnen. Zij zullen nu eindelijk echt het circuit optrekken, met Elea Trenchant, Emilien Allart, Julien Soenen en Senne Lanssens aan het stuur van het #142 Junior Team.

Bekende namen zijn er ook, met Vanina Ickx, Stéphane De Groodt en Charlie Dupont in de #509 Sans Aucun Doute! Grégory Guilvert, een sterke naam uit de GT-racerij, vormt samen met Julien Susanna, Bruno Susanna en Emmanuel Galichon het team in de #181 Défi. Zij zullen de Franse kleuren hooghouden... De familie Rédélé zal vertegenwoordigd worden in de #519 Rédélé Eurodatacar, met Jean-Charles, de zoon van Jean Rédélé, en Eve en Laure, de kleindochters van de oprichter van het merk Alpine.

De Finnen Seppanen, Tuomaala, Kurkipaa en Waden, die al aanwezig waren op Zandvoort, zien we opnieuw in de #281 Iceboys by AC Motorsport. De Italiaan Claudio Remigio Cappelli, afkomstig uit de NASCAR Whelen Euro Series, rijdt samen met de Brit Sean McInerney en nog een Italiaan, Davide Gaggianesi in de #285 8KSW Racing. Een trio om in de gaten te houden. Amine Zeghouani, Sébastien Dorkel en Hakim Ouassini zijn na twee jaar terug van weggeweest, vastbesloten om hun stempel te drukken op de Pure-ranglijst. De #521 van Currus Racing wordt deze keer dan weer toevertrouwd aan Julien Schein en F4-rijder Luke Pfeiffer.

Bij de tweezitters zit Stéphane Lémeret weer achter het stuur van de #365 Car Pass LRE by Comtoyou, en samen met Philippe Denis, Gautier Engisch, Quentin Denis en Philippe Reynens vormen zij een kwintet om in de gaten te houden...

De gebruikelijke topteams zullen moeten oppassen voor een paar auto’s in erg snelle handen, zoals de #491 M3M van Gil Linster, een andere Europese NASCAR-rijder die onlangs in de Verenigde Staten racete, Fred Caprasse en Nathan Vanspringel! DDK Mega is terug met de #517 die gedeeld zal worden door Benjamin Lessennes, Aurélien Comte en Claude Pirson, nog zo’n trio dat vooraan wil eindigen. Ook niet te missen is de #888 SP Consulting by SRS, met niet minder dan Stéphane Perrin, Mathieu Detry en Matts Breckpot, een trio met serieuze ambities.

Met een start van het seizoen waarin Milo Sens, Michael Mazuin Sporte en Groupe Lemoie by M3M al gekroond werden, zal de Fun Cup zijn gebruikelijke portie spanning bieden van het ene einde van het weekend tot het andere. Als u er zin in heeft... het is gratis!

Persbericht European Fun Cup
   • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons