van der Horst

Franco Fun Festival: De VW Fun Cup eindelijk weer naar Spa-Francorchamps

Circuit de Spa-Francorchamps
Circuit de Spa-Francorchamps
De VW Fun Cup powered by Hankook beleeft komend weekend zijn tweede afspraak van het seizoen 2021 op het Circuit de Spa-Francorchamps. Met 115 racekevers aan de start krijgt het Franco Fun Festival meer dan ooit de allure van een generale repetitie voor de Hankook 25 Hours VW Fun Cup.
  • Skylimit Events
Het Circuit de Spa-Francorchamps en de VW Fun Cup powered by Hankook, het is een mooi liefdesverhaal dat ver teruggaat in de tijd. De racekevers voelen zich thuis in de Ardennen en de rijders worden het mooiste circuit ter wereld nooit beu. En toch moest er in 2020 even pauze genomen worden. Een virus riep het normale leven een halt toe en, enkele dagen voor de langverwachte start, een lang op voorhand geplande meeting moest in laatste instantie geannuleerd worden. Maar uitstel is geen afstel: liefdesverhalen doven nooit helemaal uit. Tijdens het Franco Fun Festival, op 8 en 9 mei, kijken de liefhebbers van het kampioenschap ernaar uit om elkaar eindelijk terug te zien!   
 
VW Fun Cup 2021
VW Fun Cup 2021
Het Circuit de Spa-Francorchamps heeft zichzelf uitgedost in de lentekleuren en de VW Fun Cup powered by Hankook zal zijn beste beentje voorzetten. Niet minder dan 115 racekevers worden immers  aan de start verwacht en de race van acht uur lijkt een fantastische generale repetitie te worden voor de Hankook 25 Hours VW Fun Cup, betwist van 8 tot 11 juli. Dit nieuwe hoofdstuk in het liefdesverhaal zal jammer genoeg plaatsvinden achter gesloten deuren met alle onvermijdelijke veiligheidsmaatregelen. Het ballet van de sympathieke kevers zal echter ongetwijfeld voor enorm veel adrenaline zorgen bij de deelnemers.
 
De samenwerking met de collega’s van de Fun Cup France wordt uiteraard razend interessant en iedereen zal ongetwijfeld een blik gooien op het algemene klassement, maar natuurlijk zijn er de races in de race, aangezien het peloton is opgedeeld in verschillende divisies. Na het uitstel van de race in Lédenon op 13 en 14 november, vormt het Franco Fun Festival de tweede afspraak van een kampioenschap dat eind maart begon in Mettet. Een troepenschouw!
 
Cup: wie kan het trio Bollen-Kluyskens-Mondron bedreigen?
 
Na een dubbele zege in Mettet tijdens de openingsrace van het seizoen, krijgen Cédric Bollen en Sébastien Kluyskens weinig verrassend de favorietenrol opgespeld in het Cup-klassement, voor teams met minstens één Top Gun-rijder in de rangen. Hoewel Maxime Soulet ditmaal vervangen wordt door Édouard Mondron, is de #477 DRM Autographe ongeslagen sinds augustus 2020 en de te kloppen auto in Spa. De grootste bedreiding zou van de #480 Milo Tourneur (Guillaume Mondron-Simon Tourneur-Gilles Verleyen) moeten komen, maar de lijst van podiumkandidaten bestaat verder ook uit de #426 AP by Acome (Gilles Piron, Pierre Piron en Martin Leburton worden versterkt door Stéphane Perrin), de #465 Leader Racing (Tristan Földesi, Jean-Luc Vandormael, Benoit Dupont en Édouard Chevalier) en de #999 Knauf by DDK (Grégory Servais-Xavier Knauf-Marc Lognard).  
 
Bovenstaande teams zullen het moeten opnemen tegen een referentie uit de toerwagenracerij. Yann Ehrlacher, aangekondigd op de #421 van Mega by DDK, kan uiteindelijk niet van de partij zijn, maar de Elzasser wordt vervangen door een eveneens erg gekende naam uit het FIA WTCR en de TCR Europe: Aurélien Comte. De Fransman, voormalig officieel Peugeot-rijder, vormt een team met Claude Pirson, Olivier Cartelle en een zekere Pierre-Yves Corthals, eveneens voormalig rijder uit het wereldkampioenschap voor toerismewagens. Misschien zorgt dat team wel voor de verrassing?
 
Fun: maak uw keuze!
 
Circuit de Spa-Francorchamps
Circuit de Spa-Francorchamps
De lijst van zegekandidaten is bijzonder lang in de Fun-categorie. De #2 DRM Autographe Fun, aan de leiding van het kampioenschap na de dubbele zege in Mettet, krijgt een gewijzigde line-up. Alleen teambaas en rijder Matthieu de Robiano is er weer bij, maar hij wordt vergezeld door Nygel Verhaeren en Frédéric Bouvy. Kan de concurrentie profiteren en de bovenhand nemen? Dat hopen in ieder geval de jonge en snelle Timo Van Impe en Matteo Raspatelli (#404 Milo Graficko), maar ook de familie Mazuin met Michaël, Camille en Louis op de #422 Michaël Mazuin Sport. Aangezien Fred Bouvy racet met de #2, wordt Damien Coens wegkapitein op de #13 No Speed Limit, met Maxime Lieutenant en Maxime Sonntag als teamgenoten. De lijst met outsiders is erg lang, met onder meer de #260 McDonald’s Racing (François Bouillon-Marc-Olivier Van Oppens-Benoit Visnovsky) of de #278 Acome Racing by AP (Manu Nava-David Doutrepont-Anthony Rosa-Alexandre Charlier).
 
In de categorie van prestigieuze namen vinden we ook Sébastien Bedoret op de #219 CG Racing. De rijder van SKODA België op de rallywegen wordt de teamgenoot van William Godefroid, Benoit Philips en Corentin Gilson op een auto die weleens op een ereplaats zou kunnen mikken. Andere rallyrijders zijn van de partij, met voormalig winnaars in het Belgisch Rallykampioenschap Cédric Cherain en Alexandre Romain (met Ludovic Blaton op de #80 AC Motorsport), maar ook Yannick Neuville, de broer van Thierry, aan het stuur van de #111 Allure Team.
 
Het Pure-klassement – geïntegreerd in de Fun-divisie – voor rijders met alleen de VW Fun Cup als ervaring, oogt evenzeer de moeite. De #404 Milo Graficko (Van Impe-Raspatelli) en de #422 Michaël Mazuin Sport beginnen als favorieten, maar ook andere teams zullen wat in de pap te brokken te hebben. We denken bijvoorbeeld aan de ex-Pure-kampioenen van de #255 DZ by Milo (Sébastien Dorkel-Amine Zeghouani-Hakim Ouassini) en de #281 AC Motorsport (Arnaud Quédé-Benoit Arnaudet-Christophe Marthoz), maar ook aan de #114 Clubsport Racing by Allure (Charly De Munter-Bram Vanhengel-Philip Vandewalle), de #65 Leader Racing (Quentin Laruelle-Louis Mortelmans-Félix Ferir), de #53 DRM Nice Cars (Frédéric Bocquet-Simon Carrera-Arnaud Kahia) of de #199 DRM Materne Credeco (Philippe Denis-Quentin Denis-Jean-Luc Heymans-Martin Businaro).
 
Biplaces: gaat Milo Monster Trendy door op zijn elan?
 
Na een zege in de tweede race op het Circuit Jules Tacheny de Mettet, hoopt het onvermijdelijke duo Francis Plunus-Éric Jardon door te gaan op zijn elan in Francorchamps. De #342 Milo Monster Trendy wordt de grote favoriet van een interessante Biplace-categorie, onder meer dankzij de terugkeer van een meervoudig winnaar van de 25 Hours, de #323 TML Racing van de familie de Liedekerke (Baudouin, Florent, Sylvain en Xavier), eens te meer versterkt door Charles-Bernard Héger. Samen met de #355 Publincentive by Leader Racing (Olivier Baudet-Jean-Michel Mahy-Christian Gengoux-Lyssia Baudet) en de #315 Fun4Racers (Norbert Camara-Marc-Olivier Van Oppens-Geoffrey Bara-Frédéric Taquet), vormen ze de kandidaten voor de podiumplaatsen.
 
Bij het tiental verwachte Biplaces houden we ook de #361 van Leader Racing in het oog met Nathan Diederickx, Pierre Dujardin en de jonge Antoine Morlet. De 16-jarige ex-Belgisch Indoorkartingkampioen maakt zijn debuut in de VW Fun Cup met Leader Racing. In de wetenschap dat hij het team uit Visé eveneens vertegenwoordigt in de VW e-Fun Cup, de virtuele variant van de VW Fun Cup georganiseerd door Kronos Events, is het verhaal nog opmerkelijker.
 
We noteren ook de terugkeer van de Belgische rallykampioen van 2017, Vincent Verschueren. In Mettet was hij al van de partij op een eenzitter van Comtoyou, maar ditmaal neemt hij het stuur van de Biplace #352 van GHK by DDS Racing, met aan zijn zijde een andere Belgische kampioen, maar dan in de rallycross: Jochen Coox!
 
De kwalificatiesessie wordt betwist van 15.20u tot 17.20u op zaterdag en de start van de acht uur durende race wordt gegeven op zondag om 9.55u. De liefhebbers staan te popelen!

VW Fun Cup  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons