van der Horst

Franco Fun Festival: Eerste Hankook Qualifying Trophy voor Lorenzo Donniacuo

Lorenzo Donniacuo
Lorenzo Donniacuo
De strijd om de snelste rondetijd in het Franco Fun Festival, tweede manche van de VW Fun Cup powered by Hankook, was er een om duimen en vingers van af te likken! Lorenzo Donniacuo, teamgenoot van Kevin Caprasse en Emile de Dryver, veroverde zijn eerste Hankook Qualifying Trophy, al bleef het verschil met Cédric Bollen (#477 DRM Autographe Cup) en Aurélien Comte (#421 Mega by DDK) beperkt tot minder dan één tiende van een seconde.
Met bijna 115 wagens op het asfaltlint van het Circuit de Spa-Francorchamps was het lang zoeken naar een vrije baan, maar zelfs de uiteindelijke polesitter vond geen ronde zonder verkeer. “Enerzijds heb ik door tragere deelnemers wat tijd laten liggen in de Raidillon en in de Pif Paf-chicane, maar anderzijds heb ik op het rechte stuk richting Blanchimont kunnen profiteren van een slipstream. Niet ideaal dus, maar uiteindelijk was de uitdaging voor iedereen even groot”, aldus Lorenzo Donniacuo (#280 Socardenne Milo), die na de lottrekking echter als achtste aan het Franco Fun Festival begint.
 
Graficko by Milo - VW Fun Cup
Graficko by Milo - VW Fun Cup
De verschillen tussen de top 3 beloven morgen een hevige strijd tijdens de acht uur durende race van het Franco Fun Festival: Cédric Bollen (#477 DRM Autographe Cup) kwam drie honderdste tekort, Aurélien Comte loodste de #421 Mega by DDK op het einde van de sessie naar een derde tijd, op exact vijf honderdste. De #404 Graficko by Milo (Matteo Raspatelli-Timo Van Impe), snelste auto in de Fun- en de Pure-categorie, was de geluksvogel van de lottrekking en schuift op van de vierde tijd in de kwalificaties naar de eerste plek op de startgrid.
 
Bij de Biplaces was de snelste rondetijd voor de #342 Monster Trendy Milo (Tom Rensonnet-Francis Plunus-Eric Jardon), de leider in het kampioenschap van 2021. Na lottrekking was de pole positie voor de #338 AC Motorsport (Alain Furnal-Mathieu Detry-Renaud Dussenne).
 
De VW Fun Cup-community heeft het mooiste circuit ter wereld bijna twee jaar moeten missen. Ze zijn dus vastbesloten om van het Franco Fun Festival, dat morgen om 9.55 uur van start gaat, een groots spektakel te maken!

VW Fun Cup



  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons