van der Horst

Franco Fun Festival: JFT Engineering zet seizoen 2024 sterk verder tijdens tweede manche van de Belcar Skylimit Sprint Cup

Tom van Eenaeme - JFT Racing
Tom van Eenaeme - JFT Racing
Het autosportseizoen 2024 is voor JFT Engineering ondertussen al even aan de gang. Dit weekend startte het team in de tweede meeting van de Belcar Skylimit Sprint Cup 2024 en dat op het Circuit van Spa-Francorchamps. De twee sprintraces van 30 minuten verliepen opnieuw zeer goed voor het Oost-Vlaamse team, dat na de dubbele zege in Mettet, weer twee podiumplaatsen in de klasse BSCC 5 scoorde en zo een prima zaak in de puntenstand doet. De volgende afspraak is op 18 en 19 mei op Circuit Zolder.
Tom van Eenaeme en JFT Racing zijn vaste waarden in de Belcar Skylimit Sprint Cup en dat bewezen ze afgelopen weekend nogmaals op het bekende asfalt in de Belgische Ardennen. Niet minder dan 54 wagens maakten de verplaatsing en dat is meteen een gedegen bewijs voor de goede staat waarin de Belcar Skylimit Sprint Cup zich bevindt.
 
Dit kampioenschap is inderdaad in goeden doen en dat is ook prima voor onze autosport in het algemeen”, weet Filip van Eenaeme, samen met zijn zoon Tom, de drijvende kracht achter JFT Racing.
 
Sportief kenden we weer een sterk weekend, weliswaar niet met twee nieuwe zeges, maar wel met twee hard bevochten tweede plaatsen in de klasse BSCC 5. Tom was goed voor een vierde en achtste plek algemeen, wat op het snelle circuit van Spa-Francorchamps, met heel veel dikke toerwagens aan de start, in onze Renault Clio RS een prima resultaat is. Het belangrijkste is echter dat we met die twee resultaten en gegeven de uitslagen van onze directe concurrenten, een bijzonder goede zaak doen zowel in de algemene stand van het kampioenschap als in onze klasse. Uiteraard is het kampioenschap pas twee meetings ver en resten er ons nog vier afspraken, waarvan drie op Circuit Zolder en één opnieuw in de Ardennen en dus is er nog niets beslist. We moeten ons nu goed op de volgende afspraak voorbereiden en dat volgende raceweekend, dat volgt al over minder dan twee weken, op Circuit Zolder, tijdens het New Race Festival. Ik zou zeggen: supporters op post!”
 
Op Circuit Zolder, op zaterdag 18 en zondag 19 mei, volgen weer twee races van 30 minuten en dat in het kader van het New Race Festival. Het programma omvat verder onder TCR Europe, de eerste race van het Belcar Endurance Championship en nog diverse andere races. Afspraak over twee weken in Limburg!

Persbericht JFT Engineering  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons