van der Horst

Franco Girolami en Viktor Davidovski vervoegen vast Comtoyou-kwartet in Bahrain en Saudi Arabië

Franco Girolami
Franco Girolami
Amper een dag nadat het bekend maakte dat het volgend jaar zowel in de nieuwe TCR World Tour als in TCR Europe telkens met vier wagens aan de start verschijnt, trekt Comtoyou Racing later deze maand alvast met ... zes Audi's naar de laatste twee WTCR-meetings in Bahrain en Saudi Arabië. Zowel kampioen Franco Girolami als Viktor Davidovski krijgen na hun TCR Europe-campagne van teambaas Jean-Michel Baert de kans zich op het hoogste niveau te bewijzen en vervoegen het vaste Audi-kwartet Magnus-Coronel-Berthon-Bennani.
  • Skylimit Events
Viktor Davidovski
Viktor Davidovski
Franco Girolami (30) is de jongere broer van Honda-rijder Nestor Girolami (Münnich Motorsport) en sloot het TCR Europe-seizoen met ruime voorsprong af als kampioen. De Argentijn wil thans vanzelfsprekend hogerop en de kans dat we hem volgend jaar in de TCR World Tour onder de Comtoyou-luifel terugvinden is dan ook reëel.  
Macedoniër Davidovski (42) van zijn kant droeg met onder meer een zege zijn steentje bij tot het behalen van de TCR Europe Team-titel. Wellicht zien we hem in 2023 andermaal in TCR Europe terug.

Hun wildcard voor de meetings in  Bahrain en Jeddah betekent wel dat geen van beiden er punten kunnen scoren. Bovendien verschijnen zij met een 10kg zwaardere Audi RS 3 LMS aan de start.

"Dit is echt een goede kans voor Franco (Girolami) om zijn potentieel te laten zien" weet teammanager François Verbist. "We werken nu een jaar met hem samen en als allerbeste rijder  verdiende hij terecht de TCR Europe-titel. Het is tevens een heel harde werker en als team wensten we het succesverhaal met hem verder te zetten in WTCR"

Girolami's ervaring met het Bahrain International Circuit dateert van de WEC Rookie Test vorig seizoen, zij het met een GT3-bolide.  “Dit is een geweldige kans na het ongelooflijke jaar dat we hebben gehad, mijn dank aan iedereen die dit mogelijk heeft gemaakt. Het wordt een grote uitdaging, maar ik ben klaar om het maximum uit deze kans te puren. Het wordt interessant om de WTCR-competitie te doorgronden en om te proberen me te verbeteren en te leren van mijn teamgenoten. Ik stel geen doel voorop, maar probeer alle evenementen via veel simulatorwerk en training steeds op de best mogelijke manier voor te bereiden”  aldus de Argentijn.

 Jean-Michel Baert met François Verbist
Jean-Michel Baert met François Verbist
Met zes wagens aan de start (een record voor de serie) voor wat het definitieve einde van de FIA WTCR World Cup wordt, krijgt het Belgische team ondersteuning van het Zweedse Lestrup Racing-team.
"Uitbreiden naar zes auto's betekent natuurlijk meer werk, dus de samenwerking met Lestrup Racing, een Audi-klantenteam in het Swedish Touring Car Championship, is erg belangrijk. Naast het feit dat enkele van hun jongens ons team vervoegen, geven we in overleg met Audi Sport zo andere Audi-klanten de kans ervaring op te doen in een wereldkampioenschap. De verwachtingen voor beide resterende evenementen zijn hoog. We reizen naar Bahrain af zonder zonder compensatiegewicht en zijn gemotiveerd om de puntenkloof naar leider Mikel Azcona zoveel mogelijk te dichten" besluit François Verbist.

Foto's: Comtoyou Racing Press & Hans van Onsem


 Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in FIA World Touring Car Cup op donderdag 3 november 2022.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons