van der Horst

François Duval vervangt Jean-Baptiste Dubourg in Letland

François Duval - Peugeot 208 Supercar
François Duval - Peugeot 208 Supercar
Jean-Baptiste Dubourg en vrouw Adeline zijn de komende dagen in blijde verwachting van een baby en de Fransman besloot om aan zijn stuur voor deze wedstrijd uit handen te geven. Dubourg staat momenteel op een 14de plaats in de tussenstand waardoor er tijdens de tiende van de twaalf manches van het WK Rallycross nog maar weinig ambities zijn.
  • Skylimit Events
Dubourg was normaliter ingeschreven voor een gans seizoen met de Peugeot 208 en een niet-deelname zorgt normaliter voor een zware boete. Een vervanger zoeken was dus aangewezen.
Hierdoor komt François Duval voor de tweede maal dit seizoen aan de aftrap en voor de tweede maal met een Peugeot 208. In Mettet stond hij op de startgrid met een exemplaar van Albatec. Het product kent hij dus, maar de omloop in Riga (Letland) is voor onze landgenoot onbekend terrein.

Duval: “DA Racing-Eurodatacar is een privé team en gezien ik de omloop niet ken, wordt het een beetje David tegen Goliath. Ik hoop dan ook op wisselende weersomstandigheden om onze handicap een beetje te verdoezelen en goede chrono’s te draaien.”     

We krijgen dus met Duval in het WK en Michaël ‘MDK’ De Keersmaecker twee landgenoten te zien in Letland.

Foto: Johnny LoixDit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in FIA World Rallycross Championship op woensdag 13 september 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Letland.
  • Shopa

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons