van der Horst

Francorchamps: Ferrari (Villorba Corse) en Corvette (V8 Racing) op pole

V8 Racing by SRT - Corvette C6.R
V8 Racing by SRT - Corvette C6.R
Het lijkt erop dat we dit weekend in de Belgische manche van het GT Open kampioenschap een duel tussen Ferrari en Corvette voorgeschoteld gaan krijgen. Waar de Villorba Corse Ferrari van ex F1-rijder Andrea Montermini de pole draaide in de eerste sessie en de V8 Racing Corvette van Miguel Ramos als tweede aansloot (+1.764s), waren de rollen in Q2 omgekeerd en was het ditmaal Nicky Pastorelli die de met de bovenvermelde Corvette de snelste tijd klokte voor de Villorba Ferrari in handen van Davide Rigon. Voor de Belgen verliep het eerste deel van de zaterdag alvast minder positief dan de vrijdag.
  • De Swert Opticiens
Davide Rigon - Villorba Corse
Davide Rigon - Villorba Corse
Q1 stond in het teken van de rode vlaggen doordat vele rijders zich lieten verrassen door de vochtige plekken op de piste. Onmiddellijk in de outlap crashte Eduard Leganov de Leipert Lamborghini Gallardo FL2 GT3, meteen over and out voor de groene-witte Lambo voor de rest van het weekend. De twee overige onderbrekingen kwamen er nadat de Corvette’s van ‘V8 Racing with SRT’ niet op de baan konden blijven. Zo ook Bert Longin die zonder al te veel erg in de grindbak terecht kwam maar daardoor wel geen tijd op de tabellen kon zetten. “Bert ging misschien wat overmoedig naar buiten en liet zich verrassen in deze verraderlijke omstandigheden, aan de wagen mankeert niks maar het is enorm spijtig dat we straks als laatste moeten starten.” deelde Patrick Selleslagh mee. Ook de Corvette C6.R van Rick Abresch (eigenaar van de wagen) veroorzaakte een rode vlag. Diederik Sijthoff noteerde in Q2 een degelijke zevende tijd waardoor een goed resultaat op zondag zeker nog tot de mogelijkheden behoort voor Bert Longin.
 
GPR AMR - Aston Martin Vantage V12 GT3
GPR AMR - Aston Martin Vantage V12 GT3
In het kamp van Pino Sperlinga haalde men een elfde (Q1) en vierde (Q2) startpositie binnen. Enzo Ide vat race 1 later op de dag vanuit elfde stelling aan en moest in zijn sessie +4.738s toegeven op de polesitter. Maxime Soulet deed het op een drogere piste beter en moest in de Aston Martin Vantage V12 GT3 met de vierde chrono amper +0.810s toegeven op de besttijd.


Foto's: Vincent Wouters & Arne SimonsDit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in International GT Open op zaterdag 7 september 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 600 km of Spa.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons