van der Horst

Francorchamps: eerste pole voor Morris Schuring is een feit

Morris Schuring
Morris Schuring
Wie in 2020 tijdens de COVID pandemie de Porsche Carrera Cup Benelux volgde, zal toen ongetwijfeld de naam van Morris Schuring hebben zien passeren. Toen werd de Nederlander vice-kampioen in dat kampioenschap en vandaag is hij polesitter in Spa-Francorchamps in het kader van de Porsche Mobil 1 Supercup. Schuring (FACH AUTO TECH) hield namen als Dorian Boccolacci (CLRT) en Harry King (BWT Lechner Racing) achter zich. Benjamin Paque (CLRT) zal daarentegen werk aan de winkel hebben om zijn prestatie van op de Hungaroring te herhalen, gezien hij pas start vanop de elfde plaats.
  • St. Paul
Dorian Boccolacci - CLRT
Dorian Boccolacci - CLRT
Een verrassing van formaat eigenlijk in het kampioenschap en zelfs voor de Nederlander zelf. Schuring verwachtte namelijk dat iemand van de toppers nog onder zijn tijd zou gaan, maar niet dus. Boccolacci strandde het dichst, op 92 duizendsten van een seconde. De tweede startrij is dan weer voorbehouden voor twee piloten van BWT Lechner Racing, namelijk Harry King en Bastian Buus. Deze laatste was niet 100 procent tevreden over zijn kwalificatie, maar bleef dicht in de buurt van dichtste concurrenten met King voor hem en Larry ten Voorde (Team GP Elite) achter hem.

Paque daarentegen kende de pech zijn snelste ronde te zien geschrapt te worden voor het overschrijden van de tracklimits, een missing zou later blijken. Onze landgenoot viel terug naar de vijftiende tijd, maar na toepassing van alle sancties schoof hij alsnog op naar de elfde positie. Ook Ghislain Cordeel (GP Elite) moet zich terug opwerken uit de achterste regionen, namelijk vanaf een twintigste plaats. De race gaat morgen van start om 11:45 uur.

Foto's: Porsche AG  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons