van der Horst

Francorchamps: Mathieu Detry door pech achtervolgd

TM Evolution - Ligier JS2 R
TM Evolution - Ligier JS2 R
Het weekend was nochtans goed begonnen voor Mathieu Detry met de pole voor race 1 in de klasse voor de Ligiers JS2 R. Maar in beide races voor de Ligier European Series op zaterdag liep het mis voor onze landgenoot. Nadat Detry met de Ligier van TM Evolution vooraan wist stand te houden ging zijn teamgenoot in de fout en belandde met de wagen in de grindbak. In de tweede race nam de teamgenoot van Detry de start maar hij koos voor regenbanden en dat was duidelijk de verkeerde keuze op een opdrogende baan. De wagen zonk weg in het klassement en Detry kon door een Full Course Yellow procedure kon hij de verloren tijd niet goedmaken. Detry en Grand eindigden vijfde hun klasse.
  • LTF
De algemene zege in de eerste race ging naar de Ligier JS P4 van Natan Bihel (M Racing), terwijl Laurent Piguet en Fabien Delaplace (CTF Performance) de zege in de JS2 R klasse behaalden. In de tweede race won Gillian Henrion (Team Virage Ligier JS P4) en in de JS2 R klasse was de overwinning voor Haytham Qarajouli (RLR MSport).

Foto: Ligier European Series
 Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op zaterdag 24 september 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 4H Spa.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons