van der Horst

Francorchamps: Pourchaire nieuwe leider in de tussenstand na nieuwe podiumplaats

Théo Pourchaire - ART GP
Théo Pourchaire - ART GP
Théo Pourchaire (ART GP) is na een tweede plaats in de hoofdrace van het FIA Formule 2 kampioenschap op het circuit van Spa-Francorchamps de nieuwe leider in het kampioenschap. Winnaar werd Jack Doohan (Virtuosi), die zijn tweede hoofdrace op rij won en zo opklimt naar de vierde positie in de tussenstand.
Tot voor de race was Frederik Vesti (Prema) puntenleider maar de Prema- rijder ging al in de opwarmronde in de fout en kwam zo zelfs niet aan de start van de race. Een fout die de Deen duur te staan kan komen bij de eindafrekening. Ook Victor Martins (ART GP) ging in de opwarmronde in de fout, maar hij kon de wedstrijd verder zetten.

Start hoofdrace F2 Francorchamps
Start hoofdrace F2 Francorchamps
Ollie Bearman (Prema) nam na de start de leiding voor Pourchaire en Zane Maloney(Carlin), maar al vlug kwam de safety car naar buiten nadat de wagen van Dennis Hauger (MP Motorsport) stil was gevallen op de piste na een tik van Ayumu Iwasa (DAMS). Pourchaire bleef na de herstart druk zetten op Bearman en nam na een snellere pitstop de leiding van de wedstrijd over. De safety car kwam een tweede maal naar buiten na een aanrijding tussen Jak Crawford (Hitech) en Juan Manuel Correa (Van Amersfoort Racing). Jack Doohan had bij een late pitstop zachte rubbers laten schoeien en na de herstart schoot hij naar voren en ging zelfs voorbij Pourchaire om zo zijn tweede hoofdrace op rij te winnen.
 
Podium hoofdrace F2 Francorchamps
Podium hoofdrace F2 Francorchamps
Martins en Bearman volgden na Pourchaire maar beiden kregen een tijdstraf. Martins verloor twee plaatsen aan Enzo Fittipaldi (Carlin) en Zane Maloney. Bearman viel nog verder terug en werd uiteindelijk als zevende gerangschikt achter Richard Verschoor (Van Amersfoort Racing). Kush Maini (Campos), Roman Stanek (Trident) en Ralph Boschung (Campos).

Amaury Cordeel (Virtuosi) moest achteraan starten, maar wist in het begin van de race enkele plaatsen te winnen. Na de pitstop viel hij terug weg naar de achterste gelederen van het peloton en kwam als zestiende over de streep.

Foto's: Racing International Photography
   • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons