van der Horst

Francospeed: Een nieuw spectaculair en origineel evenement met auto's en moto's

DG Sport is sinds 15 jaar organisator van de 6 Heures Moto op het circuit van Spa-Francorchamps is al lang bezig met het organiseren van een evenement met zowel auto's als moto's op het programma. Het wordt niet de eerste keer dat ze iets dergelijks ondernemen want SpaItalia, dat eveneens wordt georganiseerd door DG Sport, biedt activiteiten op circuit aan voor liefhebbers van gemotoriseerde twee- en vierwielers. Dit nieuwe evenement, voorzien van 24 tot en met 26 september, richt zich in het bijzonder ook naar families, met animatie voor elkeen op en rond het circuit. We laten u binnenkort alle details weten van de verschillende animaties.
Wat de auto's betreft, is het programma nog niet volledig afgewerkt, want we staan in contact met de promotors van verschillende reeksen. Onze bedoeling is een aanbod aan races voor toerismewagens, prototyspes en classics te kunnen bieden. Het doel : dat de toeschouwers kunnen genieten van een gevarieerde, spannende en kwaliteitsvolle show op en naast het circuit.

Voor de motoren staan er SuperBike en SuperSport races op de affiche die de beste Europese piloten zullen verzamelen.

Christian Jupsin is zeer gemotiveerd voor deze nieuwe uitdaging : « We denken hier al verschillende jaren over en nu wordt dit project echt gerealiseerd in 2021. Dit type van auto-moto evenementen wordt al met succes georganiseerd in andere landen, en toen we ons project voorstelden aan de Directie van het circuit, werd het met veel enthousiasme onthaald. Ik wil graag Nathalie Maillet, CEO van het Circuit van Spa-Francorchamps bedanken voor het vertrouwen dat ze in ons stelt voor het uitwerken van dit evenement dat anders is dan wat er momenteel wordt aangeboden. Ik wil ook de automobielfederatie RACB en de motorfietsfederatie FMB bedanken voor het positieve en constructieve onthaal van ons idee. Er zal een nauwe samenwerking op poten worden gezet tussen beide instanties om alle sportieve en veiligheidsaspecten van een dergelijk evenement op een efficiënte en rigoureuze manier te beheren.  » 
 
Florian Jupsin, die aan het hoofd staat van de organisatie van motorevenementen bij DG Sport, waaronder de Bikers'Classics, de 6 Heures Moto en de Bikers'Days is enthousiast : «  De terugkeer van motorraces van internationaal niveau naar het circuit van Francorchamps was nog nooit zo actueel en ik ben echt blij en enthousisast om een derde weekend van motorraces op het circuit van Spa-Francorchamps te kunnen voorstellen. Ik ben er zeker van dat het gevarieerde programma de liefhebbers van twee- en vierwielers zal weten te bekoren alsook de gezinnen, aan wie we extra aandacht zullen besteden » 
 
Wij komen zeker nog terug in de komende weken met meer nieuws dat u zonder enige twijfel zal weten te bekoren !

Persbericht FrancospeedSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Circuit Nationaal op dinsdag 17 november 2020.
  • Powercars

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons