van der Horst

Frank en Hans Thiers combineren BRCC en 24H Zolder met Porsche van Belgium Racing

Hans & Frank Thiers
Hans & Frank Thiers
Tijdens de komende 24H Zolder wordt ook de 5de en 6de manche van de BRCC afgewerkt. De wagens, ingeschreven in de BRCC pakken punten na 3 en 24 uren wedstrijd. Een race in de race dus en minder ingewikkeld als het lijkt, want op dat ogenblik rijden ze onder reglement Belcar Trophy
Belgium Racing
Belgium Racing
Na drie uren wedstrijd worden aan de deelnemers binnen de BRCC punten toegekend volgens de positie waarin ze zich bevinden binnen de BRCC. Na 24 uren wedstrijd volgt er eenzelfde scenario. Gezien voor de hele duur van de etmaalrace het reglement van de Belcar geldt en er, in tegenstelling tot de twee eerder verreden Belcar-BRCC-races geen verplichte pitstops zijn, dienen de BRCC-formaties die de titel viseren, hun strategie voor de 24 Uren niet overhoop te gooien. Ze zullen wel de tankzone goed in de gaten moeten houden, want er zal moeten worden getankt aan de pomp en niet aan de boxen via een snelvulsysteem.
 
Thiers-Thiers - Scuderia Monza by DVB Racing
Thiers-Thiers - Scuderia Monza by DVB Racing
In theorie kan dus een piloot met zijn reguliere BRCC wagen starten aan de 24 Hours of Zolder en na de eerste puntendeling of drie uren de boeken toedoen en huiswaarts keren. Deze kan dan de tweede puntendeling na 24 uren inbrengen als schrapresultaat want het wordt aanzien als twee races. Dat is wat MExT Racing zal doen met zijn Porsche 991 Cup. Het West-Vlaamse team zal na drie uren wedstrijd en de eerste puntendeling de arena verlaten. In het geval van de broers Thiers ligt het anders. Frank en Hans zullen voor de 24 Uren een Porsche bemannen van Belgium Racing die ze zullen delen met twee andere piloten. Frank en Hans Thiers hebben beslist om de Ferrari op stal te laten en met de Porsche van Belgium Racing zoveel mogelijk punten te verzamelen na 3 en 24 uren.   
 
Belgium Racing
Belgium Racing
"We hebben gekozen om niet met Ferrari aan de 24 Hours deel te nemen en zowel Hans als ikzelf gaan de volledige wedstrijd opnieuw afwerken met een Porsche van Belgium Racing wat ons reeds enkele jaren op rij geen windeieren heeft opgeleverd. Voor de finale van de BRCC op het Franse L’Anneau du Rhin zullen we dan terug aantreden in onze vertrouwde Ferrari,” aldus Frank Thiers die met Belgium Racing de vorige twee edities won.

Foto's: Belgium Racing - Russell Racing - DVB Racing
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in Belgian Racing Car Championship op donderdag 6 augustus 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Hours of Zolder.
  • Heinz Performance

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons