van der Horst

Frankrijk: Mercedes boven – McLaren nergens

Lewis Hamilton - Mercedes
Lewis Hamilton - Mercedes
Mercedes was ongenaakbaar tijdens de kwalificatie voor de GP van Frankrijk op het circuit van Paul Ricard. Lewis Hamilton pakte zijn vijfenzeventigste pole van zijn carrière met een ronde in 1:30.029, daarmee was hij 0.118 seconde sneller dan zijn ploegmaat Valtteri Bottas. Sebastian Vettel (Ferrari) kon nog enigszins aanklampen en reed de derde tijd, maar de beide Red Bull’s moesten al meer dan een halve seconde toegeven op de tijd van Hamilton. Voor McLaren was de kwalificatie al snel voorbij, beide wagens geraakten niet voorbij de Q1, Fernando Alonso start zondag als zestiende, Stoffel Vandoorne als achttiende.
Charles Leclerc
Charles Leclerc
Max Verstappen reed de vierde tijd voor Daniel Ricciardo en Kimi Raïkkonen (Ferrari) sloot de top zes af. Best of the rest was Carlos Sainz (Renault) maar al op meer dan 2 seconden van de tijd van Hamilton. De verrassing van de kwalificatie was Charles Leclerc die doorstootte naar Q3 en de achtste tijd reed. De Haas F1 rijders Kevin Magnussen en Romain Grosjean maakten de top tien vol, maar de Fransman ging wel in de fout in zijn eerste ronde in Q3 en zette zijn Haas in de vangrails.

Stoffel Vandoorne - McLaren
Stoffel Vandoorne - McLaren
De Force India’s ontgoochelden met een elfde tijd voor Esteban ocon en een dertiende tijd voor Sergio Pérez. Ook Nico Hülkenberg (Renault) en Pierre Gasly (Toro Rosso) bleven ditmaal steken in Q2. Voor McLaren draaide de kwalificatie uit op een ramp, geen van beide wagens overleefde Q1 en Alonso stak zijn ontgoocheling dan ook niet weg. De Spanjaard beschreef de situatie bij McLaren als dramatisch en zei dat het team er op achteruit gaat in plaats van vorderingen te maken. Enkel De beide Williams piloten waren trager dan de Mclaren rijders.

Foto's: Georges De Coster
 



  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons