van der Horst

Frankrijk: Sleutelwedstrijd voor Guillaume De Ridder in RX2-titelstrijd

Guillaume De Ridder - RX2
Guillaume De Ridder - RX2
Het internationaal rallycrosscircus slaat komend weekend zijn tenten op in het Franse Lohéac. Betreffende het WK en EK Supercars kan je elders op deze site onze preview lezen. Hier gaan we iets dieper in op de titelontknoping in RX2, waar onze landgenoot Guillaume De Ridder momenteel tweede staat in de tussenstand met nog een mogelijke optie op de titel.
  • Belgian Truck GP
Zege voor Guillaume De Ridder in RX2
Zege voor Guillaume De Ridder in RX2
Daarvoor moet hij wel langs teammaat Oliver Eriksson, zoon van de RX2-wagenbouwer en teambaas van Olbergs MSE Andreas Eriksson. We staken ons licht op bij Zelos, dat De Ridder ondersteunt in diens activiteiten en manager Koen Pauwels die zijn poulain met raad en daad bijstaat. Vorig seizoen startte De Ridder in RX2 en werd hij meteen derde in de eindstand zonder een wedstrijd te winnen. Het was de regerende kampioen en zeer ervaren Cyril Raymond die zes van de zeven wedstrijden won, terwijl de Brit Dan Rooke ook een manche voor zijn rekening nam. De Ridder sloot zijn maidenseizoen in rallycross af met een knappe derde plaats na Raymond en Rooke en scoorde drie tweede plaatsen op rij.

Koen Pauwels: “We zijn dan in het groeiproces met De Ridder voor het tweede jaar op rij in de RX2 gestapt en hebben ons voorgenomen om beter te doen dan de derde plaats een seizoen eerder. Zoals geweten kende Guillaume geen te beste start met de aanrijding tijdens de halve finale in Mettet en de defecte computer in Silverstone. En binnen een seizoen van zeven wedstrijden is dat een klein drama en zeer moeilijk om weer aansluiting te vinden bij de top. Maar we zijn er samen blijven in geloven en uiteindelijk pakte Guillaume twee zeges op rij en een tweede plaats. Dat bracht hem terug in de running voor de titel op elf punten van leider en teammaat Oliver Eriksson”.

Start RX2 met De Ridder, Eriksson & Krogstad
Start RX2 met De Ridder, Eriksson & Krogstad
Twee teamgenoten die strijden voor het kampioenschap, onder wie de zoon van de teameigenaar. Zal alles dan wel objectief benaderd worden?

“We maken ons daarover geen zorgen. Andreas Eriksson is trouwens de spotter voor Guillaume en dan heeft hij oogkleppen op en wil hij de piloot zien winnen waarvoor hij de spotter is”, gaat Pauwels verder. “Er zijn afspraken gemaakt bij het begin van het seizoen en we kozen voor Olbergs MSE omdat dat volgens ons de beste optie was. Er is geen sprake van favoritisme binnen het team en de data wordt zelfs vergeleken. Zo was Guillaume sterker dan Oliver op het verharde gedeelte en was Oliver op zijn beurt dan weer sneller op het onverhard en bij de starts. Ze hebben hierdoor mekaar sneller gemaakt en staan dan ook eerste en tweede in het kampioenschap”.

Oliver Eriksson - RX2
Oliver Eriksson - RX2
Frankrijk wordt voor beide rijders een sleutelrace. Stel dat er een eindsprint voor de titel komt tijdens de laatste race in Zuid-Afrika?     

“Dan is de kans zeer groot dat Guillaume, net zoals nu in Lohéac, er naast Andreas nog een tweede spotter bij krijgt. Over de mechaniek maak ik me weinig zorgen. Beide piloten worden op gelijke voet behandeld en beiden hebben al technische tegenslag gekend. Uiteraard is de titel zeer belangrijk en vooral de manier waarop die wordt behaald, maar het zal de toekomst van Guillaume niet beïnvloeden. Als hij tweede wordt in het kampioenschap is de doelstelling om beter te doen dan in 2017 alsnog bereikt en kunnen we verder timmeren aan een carrière richting het WK RX, want dat is uiteindelijk het doel van de missie", besluit een enthousiaste Koen Pauwels.

Foto's: Johnny Loix 
 Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in FIA World Rallycross Championship op donderdag 30 augustus 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting World RX of France.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons