van der Horst

Frans F4: Lédenon: Nabeschouwing Gilles Magnus

Amper 16 is hij, maar Gilles Magnus blijft zijn progressie in het Frans F4-kampioenschap voortzetten. De derde meeting van de Auto Sport Academy was afgelopen weekend te gast op het circuit van Lédenon. De jonge Antwerpenaar stond opnieuw driemaal op het podium en bezet voortaan de tweede plek in het kampioenschap voor alle Fransen. Hij bevestigt zo zijn status van beste rookie van de competitie, maar ook van jonge belofte uit de Belgische autosport.
“De kwalificatie verliep vlot, ook al greep ik voor een paar honderdsten van een seconde naast de tweede plaats in de slotfase van de sessie”, legt de voormalige vicekampioen van de World X30 Challenge Junior in karting uit.

De startgrid voor de eerste race van het weekend werd opgemaakt in functie van de tweede snelste chrono. “En op die manier was ik wel tweede”, vervolgt Gilles. “Ik vertrok dus vanop de eerste lijn, naast de grote favoriet, de ervaren Yifei Ye, die sinds november 2014 in eenzitters rijdt. Ik nam vervolgens een uitstekende start en voerde het peloton tien ronden aan, voor de Chinese rijder. Jammer genoeg beging ik een klein foutje op vier ronden van het einde en hij kon er meteen van profiteren. Mijn eerste zege zal dus voor later zijn. Maar ik kom dichtbij…”

Dankzij de omgekeerde top 10 voor de tweede manche kon hij een opmerkelijke inhaalrace neerzetten, van de negende naar de vierde plek. “Ik streed opnieuw voor het podium, maar wou liever geen risico’s nemen met het oog op het kampioenschap.” Vanaf dat moment nam onze landgenoot immers de tweede plaats in de competitie over. Een plaats van eerste achtervolger die hij bevestigde met twee nieuwe podiumplaatsen (tweemaal derde) tijdens de twee laatste wedstrijden van het weekend.

“Halfweg het kampioenschap is het rapport dus erg positief, aangezien ik de tweede plaats inneem, 26 punten al voor de Fransman Pierre-Alexandre Jean”, besluit de enige Belg op dit niveau. “Het chassis, de motor en zelfs de mecaniciens worden bepaald aan de hand van een lottrekking: de formule van de Auto Sport Academy is geniaal. Iedereen strijdt met gelijkwaardig materiaal en het zijn de rijders die het verschil maken. Natuurlijk speelt ervaring een enorme rol. De zittenblijvers zijn duidelijk in het voordeel. Maar in een ander opzicht is Ye dan weer een uitstekende referentie. Ik ben erg tevreden dat ik hem het leven zuur heb kunnen maken. Ik leer bij en maak vooruitgang telkens wanneer ik in zijn kielzog zit. De volgende stap is om hem voor te blijven en mijn eerste race te winnen. Dat wordt het doel in Magny-Cours, midden juli. Maar mijn eerstvolgende missie zijn mijn examens. Veel geluk aan alle studenten.”

Tussenstand Frans F4-kampioenschap: 1. Yifei Ye (Chi) 292 punten; 2. Gilles Magnus (Bel) 146 punten; 3. Pierre-Alexandre Jean (Fra) 120 ptn; 4. Hugo Chevalier (Fra) 107; 5. Michael Benyahia (USA) 98; 6. Tristan Charpentier (Fra) 87 punten.

Renault Belux press



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Circuit Internationaal op woensdag 8 juni 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Lédenon.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons