van der Horst

Frans kampioenschap F4: Neal Van Vaerenbergh: "ik heb veel bijgeleerd"

Neal Van Vaerenbergh - F4
Neal Van Vaerenbergh - F4
Neal Van Vaerenbergh kwam aan het eind van zijn eerste seizoen in de eenzitterij opnieuw sterk voor de dag. In Le Castellet legde hij tijdens het slotweekend van het Frans kampioenschap F4 beslag op twee plaatsen in de top-5, goed voor een achtste plaats in de eindstand.
Met een simulatortest op zak, goed voor het Circuit Paul Ricard te leren kennen, kwam de vertegenwoordiger van het RACB National Team al meteen goed voor de dag. Tijdens de vrije trainingen legde hij beslag op een derde tijd. Tijdens de kwalificaties veroverde hij voor de eerste en derde race een vijfde startplaats, de grid voor de tweede race wordt immers bepaald door de uitslag van de eerste wedstrijd. Die vijfde tijd lag slechts één tiende van een seconde hoger dan de pole, om maar te zeggen dat het er op het 3,7 km. lange tracé van Le Castellet spannend aan toe ging.

“Het circuit lag me onmiddellijk, met die enkele technische bochten en de lange rechte lijn die geschikt is voor enkele inhaalmanoeuvres”, stelt Neal Van Vaerenbergh. “Net zoals tijdens de kwalificaties ging het er op zaterdag onstuimig aan toe. Jammer genoeg verloor ik door een slechte start onmiddellijk wat plaatsen, ook in de rechte lijn na de eerste paar bochten. Achteraan miste ik wat grip, waardoor het een moeilijke wedstrijd werd. Dat verklaart ook mijn twaalfde plaats aan de finish, en dus ook op de startgrid voor de tweede race.”

Met betere afstellingen stormde Neal met de bolide in de kleuren van het RACB National Team echter naar de vierde plek in die tweede race. “Ik heb me ontzettend geamuseerd!”, grijnsde hij. “Het ging het er warm aan toe, maar ik zat in een goed ritme, voelde de wagen goed aan. Dat belooft voor zondag.”

Neal Van Vaerenbergh
Neal Van Vaerenbergh
Bij zijn laatste race in de leerschool van de eenzitterij mocht de vertegenwoordiger van het RACB National Team opnieuw als vijfde vertrekken, meteen ook de plaats die hij na een voor hem rustige race aan de finish bezette.

“Ik had het seizoen graag met een podiumplaats afgesloten, maar tegelijk kan ik niet ontgoocheld zijn over mijn laatste twee resultaten. Na een wat langzame seizoensstart en enkele hoogtes en laagten, wil ik vooral mijn goede prestaties in Spa en Pau onthouden. Ook in Lédenon en Magny-Cours liep het uitstekend, op dat laatste circuit zette ik mijn beste weekend van het seizoen neer. Ik heb enorm veel geleerd dit jaar, dankzij de kans die me werd geboden deel te nemen aan dit Frans kampioenschap F4 dat wordt georganiseerd door de Autosport Academy. Dit was mogelijk dankzij de steun van het RACB National Team, mensen die ik uit de grond van mijn hart wil bedanken. Mijn resultaten waren niet altijd van het niveau van hun inzet, maar ze hebben me enorm veel bijgebracht! Ik heb geen enkele reden om na mijn eerste seizoen in de eenzitterij ontgoocheld te zijn.”

Foto: RACB



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Circuit Internationaal op zondag 27 oktober 2013.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons