van der Horst

FRECA: Iron Dames vervoegt de grid

Iron Dames
Iron Dames
Binnen minder dan een maand start op het circuit van Hockenheim het nieuwe seizoen van het Formula Regional European Championship by Alpine. Lastminute wordt vandaag Iron Dames toegevoegd aan de startlijst. Het team, dat in 2018 opgericht werd door Deborah Mayer, zet twee wagens in met de beloftevolle Doriane Pin en Marta Garcia aan het stuur.
In amper vijf jaar tijd heeft Iron Dames al een mooie naam opgebouwd in de autosport. Het team komt uit in onder andere het FIA World Endurance Championship, de Michelin Le Mans Cup, F1 Academy, de rally- en kartsport, en dat steeds met een vrouwelijke line-up waar ook onze eigenste Sara Bouvy deel van uitmaakt. 

Marta Garcia & Doriane Pin
Marta Garcia & Doriane Pin
Vandaag voegde het team met het Formula Regional European Championship by Alpine een nieuw kampioenschap toe aan zijn kalender. Iron Dames neemt het plekje over van Arden dat zich terugtrok van het internationale toneel en komt met Doriane Pin en Marta Garcia aan de start. Daarmee verzekert het zich van een sterk rijdersduo want beide dames bewezen eerder al hun potentie. De 23 jarige Marta Garcia is de regerende F1 Academy-kampioene en verdiende ook al haar sporen in de kartsport en de W Series. Garcia tekende eerst al voor een zitje bij Prema Racing, maar dat komt dus last minute vrij. Doriane Pin van haar kant gaat aan de leiding in het huidige F1 Academy kampioenschap, dat één manche ver is. De Franse is geen onbekende voor het team want samen namen ze al deel aan de 24 uur van Le Mans. 

Foto's: Iron Dames



Dit artikel werd gepubliceerd door Philippe De Roeck in Circuit Internationaal op donderdag 18 april 2024.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons