van der Horst

FRECA: Rafael Camara steviger leider na zege in Zandvoort

FRECA Zandvoort
FRECA Zandvoort
Na zijn dubbelzege op Spa Francorchamps heeft Rafael Camara ook op het circuit van Zandvoort zijn zege meegegraaid. De Brazliaan was vandaag de snelste in de tweede race, nadat de zege van gisteren naar Tuukka Taponen ging.

In het kader van het Nederlandse DTM weekend, op het circuit van Zandvoort, werkte het Formula Regional European Championship by Alpine er zijn derde wedstrijdweekend van het seizoen af.

Tuukka Taponen
Tuukka Taponen
Zaterdagochtend, op een dan nog droog circuit, klokte James Wharton de snelste tijd in de kwalificaties. De Australiër pakte daarmee zijn tweede pole van het seizoen en mocht in de namiddag als leider oplijnen voor de start van de eerste race. Die wedstrijd ging van start in de regen - die oh ironie eigenlijk pas moest vallen wanneer de race gedaan was -, onder safetycar en kreeg als gevolg een chaotisch verloop. Met nog dertien minuten op de klok werd het veld losgelaten. Al snel ging Ugo Ugochukwu in de fout, en niet veel later ging het ook mis voor Wharton die van de baan ging en buiten de top vijftien weer moest aansluiten. Taponen kreeg de leiding cadeau, Camara schoof op naar plaats twee maar kon niet voorbijgeraken aan Taponen. Die pakt zo zijn eerste zege van het seizoen, voor Camara, die belangrijke punten voor het kampioenschap pakte, en Alessandro Giusti. 

Rafael Câmara - Prema Racing
Rafael Câmara - Prema Racing
De weergoden waren de ruim dertig piloten op zondag beter gezind. Rafael Camara pakte in de ochtend de pole en zette die deze namiddag mooi om in de zege. De Prema piloot kende een perfecte start en zag James Wharton al in de eerste rond rondgetikt worden, zijn teamgenoot kent zo een barslecht weekend! In de tweede ronde parkeerde John Benett zijn wagen met technische problemen waarna de safetycar het veld weer samenbracht. Ook na de herstart kwam de leiding van Camara niet in gevaar, in tegendeel. Camara reed een knappe voorsprong bij elkaat en won, met een bonus van meer dan twee seconden, al bij al makkelijk. Brando Badoer hield Alessandro Giusti af voor plaats twee. 

Eind deze maand treffen de piloten elkaar op de Hongaroring voor ronde vier van het kampioenschap.

Foto's: Thomas SmetsDit artikel werd gepubliceerd door Philippe De Roeck in Circuit Internationaal op zondag 9 juni 2024.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons