van der Horst

FRECA: Tuukka Taponen domineert op de Hungaroring

Tuukka Taponen
Tuukka Taponen
Tuukka Taponen is de grote winnaar geworden van de vierde afspraak van het Formula Regional European Championship by Alpine. Op de Hungaroring won de jonge Fin alles wat er te winnen viel. De Ferrari Junior pakte tweemaal de pole en zette die twee keer om in de zege. Taponen doet daarmee goede zaken in de tussenstand, al blijft Rafael Camara ruimschoots leider.
Na Hockenheim, Spa en Zandvoort ontving de Hungaroring afgelopen weekend de vierde manche van het FRECA kampioenschap. Rafael Camara leek onbedreigd doorheen het kampioenschap te fietsen, won ondermeer twee keer op Spa-Francorchamps, en wierp zich op als de titelfavoriet voor dit seizoen.

Maar daar heeft Tuukka Taponen zich dit weekend naast gezet. De Fin geldt als groot talent, dat bewees hij al in de karting, en debuteert dit seizoen in het FRECA kampioenschap. Dit weekend gooide hij grote ogen door op zaterdag in de regen de pole te pakken en later die dag van start tot finish aan de leiding te rijden in race één. Ook op zondag pakte hij de pole en zette hij deze foutloos om in de zege. 

Rafael Camara werd een keer derde en een keer zesde, na een tijdstraf van vijf seconden. Brando Badoer werd twee keer tweede, Ugo Ugochukwu had het ritme goed te pakken met de derde plaats in race twee. 

Binnen drie weken trekt het FRECA kampioenschap naar Mugello voor het vervolg.

Foto: Niels VaeckDit artikel werd gepubliceerd door Philippe De Roeck in Circuit Internationaal op maandag 24 juni 2024.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons