van der Horst

Freddy Loix in 2014 met Johan Gitsels

Freddy Loix
Freddy Loix
Freddy Loix is afgelopen seizoen voor de eerste maal Belgisch kampioen geworden en deed dit op een schitterende manier met een maximale score. De in het Franse Plan-de-la-Tour residerende Belg werkt momenteel hard aan een programma om zijn titel te verdedigen en mogelijk te verlengen.
  • Prospeed Competition
Patrick Snijers-Johan Gitsels - Porsche 997 GT3
Patrick Snijers-Johan Gitsels - Porsche 997 GT3
Door het feit dat Frederic Miclotte een andere weg inslaat komt Johan Gitsels in het kuipje naast Fast Freddy te zitten. Gitsels reed enige tijd samen met Patrick Snijers in de gekende groene kleuren van Logi-Technic, het bedrijf van Gitsels. Met de nieuwe Porsche 997 GT3 wonnen ze samen de East Belgian Rally. Het was sinds 1985 geleden dat een Porsche, toen met Robert Droogmans en RAS, nog een Belgische rally wist te winnen.

Loix / Miclotte - Skoda Fabia S2000
Loix / Miclotte - Skoda Fabia S2000
Dat Freddy en Johan niet opnieuw met de Ford Focus WRC zullen aantreden staat quasi vast gezien Freddy opnieuw de titel viseert en de WRC wagens alleen maar de punten pakken van het algemeen klassement en niet langer in de Klasse. Een titel pakken met een WRC wordt dan ook zeer moeilijk. Naast al zijn zeges in het Belgisch kampioenschap en zijn overwinning in het ERC tijdens de Geko Ypres Rally was Loix ook actief als testpiloot voor Michelin en Skoda Motorsport waarbij hij actief meewerkte aan nieuwe ontwikkelingen met het oog op 2014, en zelfs 2015, want Skoda Motorsport zal zijn nieuwe R5 pas binnen een jaar laten debuteren.

Freddy Loix - Ford Focus WRC
Freddy Loix - Ford Focus WRC
Ondanks het feit dat Loix nog niets communiceerde over het wapen waarmee hij en Johan zullen aantreden zou de keuze voor Skoda vrij logisch zijn. Vooral omdat Skoda België bijzonder gemotiveerd is om door te gaan met Loix. Maar dan zal hij het wel moeten stellen met de Fabia S2000 gezien de R5 versie pas vanaf 2015 inzetbaar zal zijn. De concurrentie zal in dat geval moordend zijn.

Johan Gitsels heeft wel een nagelnieuwe Porsche 997 GT3 staan in de ateliers van BMA Autosport. Er is dus een alternatief beschikbaar al denken we wel vooral richting Skoda.

Foto's: RIP-Degryse - Willy Weyens - BFO BRC



Dit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in Belgian Rally Championship op donderdag 26 december 2013.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons