van der Horst

Freddy Loix: "Komst WRC is resultaat van sterk team"

Loix / Miclotte - Skoda Fabia S2000
Loix / Miclotte - Skoda Fabia S2000
"Prachtig!" Freddy Loix, elfvoudig winnaar in de Ypres Rally is dolenthousiast over de komst van het WRC naar Ieper waar hij zelf fantastische momenten beleefde. "Het resultaat van een sterk bestuur", omschrijft hij het.
  • Skylimit Events
"Het blijft een beetje onverwacht, maar er is de jongste maanden heel hard gewerkt om het WRC naar Ieper te halen. Uiteraard heeft Covid19 wel in de kaart gespeeld, maar ik gun het Ieper absoluut", aldus Loix die elf keer primus was in Ieper, van 1996 tot 1999, in 2008, 2010 en 2011, en van 2013 tot 2016.

Eind de jaren negentig stond de Ypres Rally al eens dicht bij een plaatsje op de WRC-kalender met in 1997 een ultieme test met enkele proeven diep in Wallonië. "Het grote verschil met toen is het huidige beleid. Die staan nu veel sterker in hun schoenen. Uiteraard speelt de ervaring van het team en vooral de internationale ervaring van Alain Penasse een grote rol in deze beslissing."

Had Ieper in het verleden ooit deel uitgemaakt van het WRC had Loix misschien die felbegeerde WRC-overwinning behaald. "Maar ik wil niet teveel terugkijken. Ik heb er fantastische momenten gekend en mooie prestaties geleverd. Het is nu aan Thierry Neuville. Hij zit nu het voordeel om een WRC te winnen in België, en er misschien zelfs de titel te pakken."

"Of er nog een rol voor mij is weggelegd? We zullen zien", lacht Freddy. Als iemand nog een oeuvreur nodig heeft, het is misschien het moment!

Foto: Willy Weyens
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op woensdag 19 augustus 2020.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons