van der Horst

Rally van Wallonië: Freddy Loix naar derde plaats en de leiding in RC2

Freddy Loix-Johan Gitsels - Skoda Fabia S2000
Freddy Loix-Johan Gitsels - Skoda Fabia S2000
Freddy Loix is een vechter die nooit opgeeft. Na een lekke band en een uitstap verloor de Skoda-rijder een pak tijd, maar hij vocht zich een weg terug naar de derde plaats en de leiding in RC2. Voor de tussenstand in het kampioenschap kan hij een schitterende zaak doen.
Op het einde van dag 2 is Loix terug opgeklommen naar de top van het veld. Hiervoor maakte hij dankbaar gebruik van de opgaves van Lefebvre en zijn belangrijkste titelopponent Kris Princen.

Allart staat met de Skoda Fabia WRC nog steeds stevig aan de leiding met een voorsprong van 33 seconden op Ford Fiësta WRC van Xavier Bouche. Het is nu afwachten of Loix op zondag het spel tactisch speelt en zich in functie van het kampioenschap concentreert op zijn naaste achtervolger in RC2, Cédric Cherain in de Citroën DS 3 die volgt op amper 3,7 seconden. Een puike Vincent Verschueren volgt in vijfde positie in zijn Citroën DS 3 R5.
Ondanks de vele uitvallers mogen we ons nog aan een spannende finale verwachten met nog 10 KP’s te gaan.  

Foto: Racing International Photography



Dit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in Belgian Rally Championship op zaterdag 2 mei 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally van Wallonië.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons