van der Horst

Frederic Gabillon opnieuw naar NWES met RDV Competition

Frederic Gabillion na een overwinning in het NWES
Frederic Gabillion na een overwinning in het NWES
Drievoudig EuroNASCAR vice-kampioen Frederic Gabillon keert terug achter het stuur van de #3 Tepac RDV Competition EuroNASCAR FJ. Dat werd vandaag aangekondigd door de 45-jarige Fransman zelf. Dit seizoen van de NWES kan echter wel eens het laatste seizoen worden van racecarrière.
  • St. Paul
De langdurige samenwerking tussen Gabillon, teamchef Claude Galopin en RDV Competition teambaas Franck Violas zal in 2021 nog een jaar worden voortgezet. Bij de aankondiging hintte de Fransman echter dat 2021 mogelijk zijn laatste raceseizoen wordt. De wens om te winnen is wel nog steeds aanwezig. "Ik ben zeker dichter bij het einde van mijn carrière dan bij het begin ervan en ik heb dit de afgelopen seizoenen al meer dan eens gezegd. Ik ben 45 jaar oud en heb al 30 jaar geracet, dus misschien wordt dit echt mijn laatste seizoen achter het stuur'', zegt Gabillon. "Ik heb veel tijd besteed aan het nastreven van de NWES-titel en ik zal mijn best doen om die eindelijk te behalen."

Fred Gabillon - RDV Competition
Fred Gabillon - RDV Competition
Gabillon heeft niet alleen het record voor de meeste starts in het EuroNASCAR PRO-kampioenschap met 84, maar hij heeft ook twaalf overwinningen en 45 podiumplaatsen, plus acht poleposities op zijn naam staan. Na drie keer in zijn carrière als tweede te zijn geëindigd in het klassement, is de NWES-kampioenschapstrofee de enige die ontbreekt op het cv van Gabillon.

De NASCAR Whelen Euro Series begint op 15 en 16 mei in Spanje met het traditionele Valencia NASCAR Fest op het Circuit Ricardo Tormo.

Foto: NASCAR Whelen Euro Series, Bart Dehaese, Stephane Azemard



Dit artikel werd gepubliceerd door Imaani Barée in Nascar Whelen Euro Series op woensdag 31 maart 2021.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons