van der Horst

Frédéric Vervisch over de combinatie 24u van Zolder en ADAC GT Zandvoort

Frédéric Vervisch
Frédéric Vervisch
Frédéric Vervisch heeft een druk weekend voor de boeg, de Harelbekenaar komt uit in de 24 Uren van Zolder maar werkt eveneens de ADAC GT-wedstrijden in Zandvoort af voor Audi. Voor de Limburgse etmaalrace tekent Vervisch zoals steeds present bij zijn goede vriend en sponsor François Bouillon, op de McDonald's Racing Norma #2 met daarop ook Koen De Wit en Kris Cools. In Zandvoort tijdens de twee sprintwedstrijden van de ADAC GT Masters deelt hij de Mücke Motorsport Audi R8 LMS #26 met de jonge Zwitser Nikolaj Rogivue. Wij vroegen Vervisch hoe hij die logistieke puzzel gaat oplossen.
Aqua Protect Racing Team - Norma M20 FC
Aqua Protect Racing Team - Norma M20 FC
"De timing is eigenlijk nog vrij gunstig, in die zin dat ik woensdag in Zolder toekom en er kan blijven tot donderdagavond. In de vrije trainingen kan ik mij dus volledig concentreren op de setup en de voorbereiding op de kwalificatie. Na afloop van de nachttraining vertrek ik dan op donderdag om middernacht naar Zandvoort. Mijn manager Angélique Detavernier is normaal gezien mijn chauffeur, tenzij er last minute voor haar nog iets uit de bus valt. Mocht zij zelf de kans krijgen om ergens te racen zal ik dus wat moeten improviseren."

Angélique Detavernier & Frédéric Vervisch
Angélique Detavernier & Frédéric Vervisch
"Op vrijdag zit ik de ganse dag in Zandvoort, waarna ik op zaterdagochtend tijdens de kwalificatie zal moeten toekijken. Het ADAC GT-reglement stipuleert immers dat de zaterdagkwalificatie is weggelegd voor de rijder met de laagste ranking, Rogivue dus. Hij neemt dan ook verplicht de start van de wedstrijd voor zijn rekening, waarna ik het tweede half uur van de race afwerk. Zondag gaat het dan omgekeerd, ik kwalificeer de auto en neem de start. Echt jammer dat we die volgorde niet kunnen omdraaien voor dit weekend zodat ik langer in Zolder kan zijn. Maar goed, de finish van de zaterdagrace is voorzien rond de klok van 15u45, waarna ik me zo snel mogelijk weer naar Zolder zal begeven."

Frédéric Vervisch & François Bouillon
Frédéric Vervisch & François Bouillon
"Eenmaal in Zolder is het de bedoeling dat ik bijna meteen het stuur van de Norma kan overnemen van een van mijn teamgenoten. De strategie zal natuurlijk ook deels afhangen van het raceverloop maar het plan is dat ik toch een zestal uren voor mijn rekening neem. De kwalificatie voor de zondagrace in Zandvoort is al om 9u 's ochtends, dat wil zeggen dat ik om 8u15 op het circuit moet zijn, dan moet ik toch ten laatste om 6u weer weg zijn in Zolder. En dat is dan mijn voorlopig laatste verplaatsing. Ik wens de jongens in Zolder een podium toe, maar ikzelf ga er dan jammer genoeg niet kunnen mee op staan."

Foto's: Arne Simons - Marnik Mouchaers - Niels Vaeck  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons