van der Horst

Frédéric Vervisch vervoegt Comtoyou voor finaleweekend in Barcelona

Frédéric Vervisch - Audi Comtoyou Racing
Frédéric Vervisch - Audi Comtoyou Racing
Audi-topper Frédéric Vervisch, vorig jaar met Comtoyou Team Audi Sport vice WTCR-kampioen achter Yann Ehrlacher, knoopt dit weekend na een full GT3-seizoen terug aan met de toerwagenracerij. De Rumbekenaar verdedigt ter gelegenheid van de TCR Europe-finale in Barcelona andermaal de kleuren van het team van Jean-Michel Baert. Met de komst van Vervisch komt het team uit Waterloo in Spanje met maar liefst vijf Audi RS 3 LMS aan de start. Franco Girolami rijft er voor Comtoyou zo goed als zeker de rijderstitel binnen, terwijl Tom Coronel momenteel vierde geklasseerd staat. Recent wonnen Viktor Davidovski en Marco Butti reeds respectievelijk de Diamond Trophy en Rookie- klasse.
Voor de broer van Nestor Girolami kan het op de Catalunya-omloop niet meer fout gaan. De Argentijn telt na zijn zege in het tweede treffen in Monza immers 89 punten voorsprong op naaste achtervolger Josh Files (Target Competition, Hyundai Elantra N TCR), terwijl er nog slechts 96 punten voor het grijpen liggen. Klim Gavrilov (Volcano Motorsport, CUPRA Leon Competición), derde in de tussenstand, is mathematisch uitgeteld.

Ook in het teamkampioenschap heeft Comtoyou Racing uitzicht op de titel: met nog 178 punten in de korf, telt het Belgische team 114 punten voorsprong op Target Competition en nog eens negen meer op Volcano Motorsport.

Kampioenschap Rijders: 
1. F. Girolami 354p; 2. J. Files 265p; 3. K. Gavrilov 249p; 4.Tom Coronel 234p...

Kampioenschap Teams:
1.Comtoyou Racing 638p; 2.Target Competition 524p; 3.Volcano Motorsport 515p...Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in TCR Europe op woensdag 12 oktober 2022.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons