van der Horst

Fuji: Alessio Picariello besluit het weekend met een podium

Podium 2023 Fanatec GT World Challenge Asia Fuji
Podium 2023 Fanatec GT World Challenge Asia Fuji
De tweede ronde van de Fanatec GT World Challenge Asia en tevens ook de start van de Japan Cup vond dit weekend plaats in Fuji. Alessio Picariello deelde weer de AAS Motorsport by Absolute Racing Porsche met Vutthikorn Inthraphuvasak en mocht zaterdag op het podium klimmen achter de BINGO Racing Callaway van Shinji Takei en Akira Iida. Zondag daarentegen verliep de race wat chaotischer en zelfs het resultaat werd na de race gewijzigd. Helaas moest onze landgenoot tevreden zijn met een 23ste plaats.
BINGO Racing - Corvette C7 GT3-R
BINGO Racing - Corvette C7 GT3-R
Op zaterdag viel de beslissing al tijdens de pitstops. De Phantom Pro Racing Audi had de leiding in handen tijdens de eerste wedstrijdhelft, totdat de BINGO Racing Callaway Corvette het overnam eensde pitstop afgewerkt waren. Terwijl Iida van daaruit eigenlijk al de overwinning verzekerde, werd er toch hevig gevochten voor plaats twee. Daar kwam Picariello als beste uit, die de R&D Racing Porsche van Wei Lu en Dennis Olsen achter zich kon houden en zo een derde podium op rij behaalde.

AAS Motorsport by Absolute Racing - Porsche 911 GT3 R (992)
AAS Motorsport by Absolute Racing - Porsche 911 GT3 R (992)
Zondagverliep de race wel een pak chaotischer. Althans niet voor Picariello, die de leiding kon overnemen en daarna zolang mogelijk buitenbleef. Maar Inthraphuvasak had meer pech, nadat hij geraakt werd door de Climax Racing Mercedes en zo in de bandenmuur belandde. De Thaise piloot kon wel zijn weg verder zetten, maar winst was uit den boze. Overigens ging deze origineel naar de D'Station Racing Aston Martin, maar dat werd na de race snel veranderd. Tijdens een zware crash van de Craft-Bamboo Racing Mercedes op de start-finishlijn, werd er opgedragen dat men via de pits moest rijden zodat er werken op de piste konden plaatsvinden. Vele rijders volgden dit niet op en kregen hiervoor 30 seconden straftijd aangerekend.

Triple Eight JMR - Mercedes-AMG GT3 Evo 2020
Triple Eight JMR - Mercedes-AMG GT3 Evo 2020
Hierdoor werden prins Abu Bakar Ibrahim en Luca Stolz met hun Triple Eight JMR Mercedes als winnaar uitgeroepen, terwijl zij origineel pas als veerrtiende over de meet kwamen. Seitawan Santoso en Reid Harker eindigden in de EBM Porsche zo als tweede en Lu en Olsen wederom als derde. Ook Picariello en Inthraphuvasak kregen een penalty en vielen zo twaalf plaatsen terug. Volgende maand staat de volgende ronde op het programma en trekt men richting Suzuka.

Foto's: Fanatec GT World Challenge Asia



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Circuit Internationaal op zondag 18 juni 2023.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons