van der Horst

Fuji: Ginetta opnieuw afwezig - Manor pakt koffers

CEFC TRSM Racing (Manor) - Ginetta's G60-LT-P1
CEFC TRSM Racing (Manor) - Ginetta's G60-LT-P1
Er komt nog steeds geen schot in het Ginetta LMP1-project. Na budgetproblemen in Spa en een moeizame deelname aan de 24 uren van Le Mans, sloeg de Ginetta G60-L1-P1 de WEC-manche in Silverstone over en doet dat nu ook bij de 6 Hours of Fuji in Japan. Voorlopig werd er geen reden opgegeven voor het forfait, in Silverstone klonk het nog dat het inbouwen van de nieuwe AER V6 krachtbron niet op punt stond. Eerder deze maand maakte Manor al bekend niet meer betrokken te zijn bij het CEFC TRSM Racing LMP1-programma. Het lijkt er nu op dat Ginetta zelf de wagen zal runnen voor de Chinese geldschieters. Het team staat nog steeds op de voorlopige deelnemerslijst voor de 6H of Shanghai, hun "thuis" race.
  • LTF
Er verschijnen dus 34 wagens aan de start in Japan midden volgende maand. DragonSpeed (BR1 LMP1) doet beroep op slechts twee rijders, zijnde nieuwkomer James Allen en huispiloot Ben Hanley, terwijl Oliver Webb, Tom Dillman en James Rossiter uitkomen voor ByKolles. De Japanse amazone Keiko Ihara keert voor het eerst sinds 2014 terug naar het kampioenschap en zal in Fuji de Larbre Competition Ligier JS P217 delen met Erwin Creed en Romano Ricci.

--- DEELNEMERSLIJST FIA WEC 6H OF FUJI (PDF) ---

Foto: Arne Simons



Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in FIA World Endurance Championship op donderdag 27 september 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 6H Fuji.
  • Powercars

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons