van der Horst

Fuji: Porsche pakt pole in Toyota-land

Brendon Hartley
Brendon Hartley
Porsche ging vanmorgen lopen met de eerste startrij in Fuji, nota bene op Toyota's eigen bodem. Brendon Hartley en Earl Bamber reden in de gietende regen de beste gemiddelde tijd van 1:35.160, een kleine tiende van een seconde beter dan de zuster-Porsche 919 Hybrid met startnummer 1. Toyota #8 van Davidson, Buemi en Nakajima gaf slechts twee tienden toe op de snelste Porsche, de startnummer 7 eindigde echter op bijna anderhalve seconde.
Porsche GT Team - Porsche 911 RSR
Porsche GT Team - Porsche 911 RSR
In LMP2 is de eerste startrij voor Vaillante Rebellion. Beche, Heinemeier Hansson en Piquet Jr. waren bijna een seconde sneller dan hun teamgenoten en reden een tijd genoeg voor de vijfde plaats algemeen achter de LMP1's. Porsche bleek ook dominant in GTE Pro met de pole voor Fred Mackowiecki en Richard Lietz. Zij hielden de beide Ford's van Chip Ganassi Racing achter zich. In GTE Am was de Clearwater Racing Ferrari verrassend de snelste.

--- Uitslag Kwalificatie FIA WEC 6 Hours of Fuji 2017 (PDF) ---

Foto's: Georges De Coster & Arne Simons



Dit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in FIA World Endurance Championship op zaterdag 14 oktober 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 6 Hours of Fuji.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons