van der Horst

Fuji: Toyota 1-2 in kwalificaties - Porsche primus in GTE

Hartley - Buemi - Nakajima
Hartley - Buemi - Nakajima
Toyota heeft de eerste startrij veroverd in de kwalificaties voor de FIA WEC 6H of Fuji. De #8 TS050 Hybrid van Kazuki Nakajima en Brendon Hartley noteerde een gemiddelde chrono van 1:25.013 en was daarmee 0.790s sneller dan de zusterwagen #7 Jose Maria Lopez en Kamui Kobayashi. De Ginetta G60-LT-P1 van Mike Simpson zat net achter de Toyota's, maar een spin van teamgenoot Charlie Robertson zorgde ervoor dat er maar één tijd op de tabellen stond en de wagen dus pas als vijfde LMP1 van start gaat. Beste non-hybrid was dus de Rebellion Racing R13 van Gustavo Menezes en Norman Nato (+1.15s). Ho-Pin Tung en Gabriel Aubry (Jackie Chan Racing Oreca 07) veroverden de pole in LMP2.
In GTE Pro waren het Gianmaria Bruni en Richard Lietz die de pole pakten in hun Porsche, zij het met een verschil van slechts 41 duizendsten op de Ferrari van James Calado en Alex Pier Guidi. De Aston Martin van het Deense duo Marco Sorensen en Nicki Thiim zorgde ervoor dat alle drie de merken in de top drie waren vertegenwoordigd. Maxime Martin en Alex Lynn (Aston Martin) reden de vijfde chrono, achter de tweede Ferrari van Davide Rigon en Miguel Molina. Net als in de Pro-klasse start er morgen in Am een Porsche vanop de pole met het trio Jeroen Bleekemolen, Felipe Fraga en Ben Keating. Adrien de Leener realiseerde samen met teamgenoten Hoshino en Preining de zesde tijd.

--- UITSLAG KWALIFICATIES FIA WEC FUJI 6H (PDF) ---Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in FIA World Endurance Championship op zaterdag 5 oktober 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 6H Fuji.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons