van der Horst

Fuji: Toyota domineert - Aston Martin wint GTE

Toyota wint 6 Hours of Fuji
Toyota wint 6 Hours of Fuji
Toyota heeft de FIA WEC 6 Hours of Fuji gedomineerd. De Japanse constructeur kende geen tegenstand in eigen land en bovendien zorgde de introductie van handicapgewicht ervoor dat er zelfs geen strijd tussen de twee fabrieksproto's viel te aanschouwen. De Toyota TS050 Hybrid #8 van polesitters Sebastien Buemi, Brendon Hartley en Kazuki Nakajima controleerde de race. Ondanks een drive-through voor een snelheidsovertreding in de pitlane bedroeg de voorsprong op de zusterwagen #7 van Kamui Kobayashi, Mike Conway en Jose Maria Lopez 34 seconden aan de meet.
  • LTF
De (enige) Rebellion van Bruno Senna, Norman Nato en Gustavo Menezes vervolledigde het podium op twee ronden. De Ginetta's kenden pech en kwamen over de meet met 14 en 16 ronden achterstand. Racing Team Nederland scoorde haar allereerste LMP2-overwinning in Fuji, de tweede wedstrijd sinds het team de Dallara inruilde voor een Oreca. Na de middelste stint van hoofdsponsor Frits van Eerd reed F2-kampioen Nyck de Vries in geen tijd een gat van 90 sconden dicht op de Jackie Chan DC Racing Oreca #37 om vervolgens de wedstrijd af te ronden met 25 seconden voorsprong op de Jota Oreca #38. 

In GTE Pro was het Aston Martin dat met Marco Sorensen en Nicki Thiim de plak zwaaide. Zij versloegen de Porsche van Michael Christensen en Kevin Estre terwijl de tweede Aston Martin, van Maxime Martin en Alex Lynn, eveneens mee naar het podium mocht. De beide AF Corse Ferrari’s finishten als vierde en vijfde. Ook in GTE Am was Aston Martin aan het feest, TF Sport liet een eerste FIA WEC-zege optekenen met Salih Yoluc, Charlie Eastwood en Jonny Adam. Adrien De Leener werd bij zijn WEC-debuut negende in de AM-klasse na een race vol problemen.

--- UITSLAG FIA WEC 6H FUJI (PDF) ---

Foto: WECDit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in FIA World Endurance Championship op zondag 6 oktober 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 6H Fuji.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons