Fuji: Toyota wint thuiswedstrijd en constructeurstitel - WRT pakt zege in LMP2

Start FIA WEC 6H Fuji 2023
Mike Conway, Kamui Kobayashi en Jose Maria Lopez (#7) pakten vanochtend de zege tijdens de 6 Hours of Fuji, terwijl Toyota ook beslag legde op de tweede plaats (#8 - Buemi, Hartley, Hirakawa). Dit was voldoende om de constructeurstitel met nog een wedstrijd te gaan al binnen te rijven. Het ging echter allemaal niet zo makkelijk voor de Japanse constructeur, ze verloren de leiding bij de start en het duurde liefst vier uur eer ze deze konden terugwinnen. Laurens Vanthoor (#6) reed immers een dijk van een openingsstint en voerde het veld in de Porsche 963 zo'n twee uur lang aan. Onze landgenoot eindigde samen met André Lotterer en Kévin Estre uiteindelijk als derde.
De beide Ferrari's vielen net naast het podium, Stoffel Vandoorne werd in de Peugeot 9X8 #94 zevende, vlak achter de Jota Porsche 963 #38.

Team WRT - Oreca Gibson
In LMP2 was United Autosports sterk tijdens de beginfase maar naar het einde van de race toe was het toch weer WRT dat het heft in handen nam. De #41 van Kubica, Andrade en Déletraz won terwijl Robin Frijns met nog een goeie 10 minuten op de klok de tweede plaats pakte in de zusterwagen #31. Felipe Albuquerque (United #22) profiteerde in de allerlaatste ronde echter van het verkeer om zijn tweede plaats terug te pakken en zo Gelael, Habsburg en Frijns terug te verwijzen naar de laatste podiumtrede.

Sarah Bovy
Sarah Bovy
AF Corse miste dan wel nipt het algemene podium, het Italiaanse team won de GTE-klasse met de Ferrari #54 van Rigon, Castelacci en Flohr. Sarah Bovy en de overige Iron Dames (Porsche #85) grepen net naast het podium.