van der Horst

Fun Cup Mettet: het wordt drummen voor de zege

De Fun Cup powered by Hankook 2023
De Fun Cup powered by Hankook 2023
Met het eerste evenement van het seizoen 2024 komend weekend, bestaande uit twee races van 240 minuten op het Circuit Jules Tacheny in Mettet, zal de Fun Cup powered by Hankook opnieuw synoniem staan voor een geweldige sfeer op de baan. Met vier teams die het hele jaar lang deelnemen in de 'Cup'-categorie, en een dozijn in 'Fun', zal de strijd om de overwinning intens zijn. Uiteraard is er opnieuw het gevecht tussen Milo Racing en M3M... maar er is meer!
  • Powercars
Lorenzo Donniacuo
Lorenzo Donniacuo
Als titelverdediger zal #280 Milo Racing nu worden toevertrouwd aan Lorenzo Donniacuo en Kévin Caprasse, samen met Simon Tourneur, kampioen in 2022. Ze zullen ongetwijfeld de confrontatie aangaan met #424 M3M van Cédric Bollen, Michael Leenders en Raphaël Bolle de Bal. Bereid je voor op actie! Ook in de gelederen van Milo zal #480 worden bestuurd door Sébastien Kluyskens, Guillaume Mondron en Gilles Verheyen, andere gegadigden voor de hoogste trede van het podium. Op #260 McDonalds Racing by Comtoyou wordt Marc-Olivier Van Oppens vergezeld door een zekere Esteban Muth, die tot voor kort nog actief was in het DTM!
 
Ook Timo Van Impe, Tristan Földesi, Benoit Dupont en Edouard Chevalier zien we en dat in de kleuren van Torfs Compact Machinery by Milo in de #446.
 
Tegenover deze teams die kunnen vertrouwen op de snelheid van 'Top Guns', staan auto's ingedeeld in 'Fun', die niet zullen aarzelen om de gebruikelijke toppers van de competitie uit te dagen. Terwijl #152 M3M, met Arthur en Frédéric Sente samen met Alexandre Dini, nieuwkomers zijn, zal #268 Currus Racing worden geleid door een duo uit... Singapore, vastbesloten om te profiteren van de start van Mettet om zich voor te bereiden op het Franco Fun Festival en de 25 uur! Arnaud Quédé en Jérôme Clément delen het stuur van #414 AC Motorsport, een team dat ook #487 in handen heeft van Florian Vandooren, Enzo Ferrari en Benoit Arnaudet.
 
Clubsport Racing - European Fun Cup
Clubsport Racing - European Fun Cup
Let op Clubsport Racing, waarvan #415 wordt toevertrouwd aan de gevreesde Koen De Wit, Pieter Ooms en de jonge Matisse Lismont, een jonge wolf afkomstig van de GT3-wereld. Wat betreft #505, zullen Philip Vandewalle en Jean-Luc Heymans worden vergezeld door Samir Messaoudi, beste Rookie in 2023! Auto's waar veel over gesproken zal worden.
 
Mazuin Sport zal aanwezig zijn met #514 van vader Michael Mazuin met zijn kinderen Camille en Gabriel, maar ook met #541 onder de vlag van Michael Mazuin Sport, met Matts Breckpot die Lucas Taelmans vergezelt. Kris Van Bael en Denis Smets zullen de #493 Jusi Racing temmen, terwijl bij AP Mecanics, Pierre en Gilles Piron zullen worden vergezeld door Nathan Diederickx en Alexandre Charlier op #536, terwijl #999 Knauf - ML Concept by AP wordt bestuurd door Manu Nava, Marc Lognard, Anthony Rosa, David Doutrepont, Xavier Knauf en Julien Grosjean, derde in de Rookie Challenge vorig jaar.
 
Eens te meer zullen de verschillen dus klein blijven in de hoogste regionen van het klassement...
 
Acome Racing by AP - VW Fun Cup
Acome Racing by AP - VW Fun Cup
In de 'Pure'-categorie, waarin rijders uitkomen met louter Fun Cup-ervaring, zijn acht teams ingeschreven voor dit seizoen. MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez zit in de #421 Vmax, vergezeld door Jérôme Farinaux en Max Bruno, terwijl de concurrentie bestaat uit Clubsport Racing (#114, Custers-Koninckx-Peeters), Currus Racing (#149 Thil-Rolin),Acome Racing by AP (#278, Vandormael-Fedorenko-Dupont-Lottefier), Milo Allure (#283 Van Melderen-Boniver-Lopez), Cash by AC Motorsport (#284), Pyrat by Acome (#500 Guillaume-Nevers-Rogiers) en DPW Racing (#518 Simone-Lescroart-Bussels).  
 
In de tweezitterklasse zetten de kampioenen van 2023 Car Pass LRE by Comtoyou hun kroon opnieuw op het spel tegen Drive4Fun by Milo (met de jonge Emilien Allart), Fun 4 Racers by Comtoyou, Currus Racing (met Julien Schein), La Cylindrerie Racing Team (al aanwezig op het Zolder Fun Festival 2023) en Clubsport Racing, dat twee nieuwe namen, Yves Vermeerbergen en Christophe Dedoncker, de kans geeft om de discipline te ontdekken.
 
We moeten ook de aanwezigheid van een oudere 'Vintage' wagen vermelden, de #254 van DPW Racing. 

De kwalificaties voor de Mettet 8 Hours vinden op vrijdag plaats, tussen 16u00 en 18u00, gevolgd door de eerste vier uur van de race op zaterdag tussen 15u00 en 19u00 en het tweede deel op zondag tussen 12u00 en 16u00. De Belcar Skylimit Sprint Cup zal ook van de partij zijn, met twee races van 30 minuten, terwijl de CRAC Belgium verschillende demonstraties van eenzitters zal aanbieden.

European Fun CupDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Fun Cup op woensdag 20 maart 2024.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons