van der Horst

Dutch Fun Festival: Clubsport Racing pakt eerste titel in zijn tweede seizoen

VW Fun Cup #415 - Clubsport Racing
VW Fun Cup #415 - Clubsport Racing
Het Dutch Fun Festival, de laatste meeting van de VW Fun Cup powered by Hankook, bracht uiteraard de beslissing in de titelstrijd. De algemene titel was voor Allure Team, maar in het Fun-klassement werd de #415 Clubsport Racing van onder meer Marnik Battryn en Johan Huygens tot kampioen gekroond. Voor Battryn is het meteen een eerste titel in zijn eerste seizoen bij de Racekevers.
De rijdersbezetting op de Clubsport-kever met startnummer 415 veranderde doorheen het jaar enkele malen. Tom Boonen, die normaal derde rijder is op de wagen, moest wegens een wedstrijd op Le Castellet verstek laten gaan voor de finale in Assen. In Koen De Wit vond het team echter een waardige vervanger om de titel richting de ateliers van Clubsport te trekken. Na een intelligente wedstrijd werd het team uit Halle dan ook kampioen in het Fun-klassement.

Marnik Battryn
Marnik Battryn
"We hebben er een heel mooi seizoen opzitten", steekt de jonge Marnik Battryn van wal. "Ik heb dit jaar ontzettend veel geleerd. De wedstrijden duren minstens acht uur, de 25 Hours van Spa-Francorchamps uiteraard 25 uur, en dat maakt dat je enorm veel tracktime hebt. De organisatie heeft voor de kalender van 2019 prima werk geleverd, waardoor ik enkele nieuwe circuits heb ontdekt. Magny-Cours en Assen zijn op deze manier van mijn lijstje gevinkt en ook op Zandvoort kwam ik voor het eerst aan de start van een wedstrijd." 

We zagen Battryn vorig jaar nog in actie in het Belcar Endurance Championship aan de zijde van Stienes Longin op een Porsche Cayman. Dit jaar koos hij voor de VW Fun Cup. "Volgend jaar is uiteraard nog een vraagteken. Ik heb me prima vermaakt in de VW Fun Cup dit seizoen in een auto die toch wel uitdagender is dan gedacht. Voor volgend jaar zijn er nog verschillende mogelijkheden, al zal budget uiteraard een belangrijke rol spelen. Een terugkeer naar de Belcar sluit ik niet uit, maar ook de VW Fun Cup blijft een mogelijkheid." 

Wie weet zien we Marnik Battryn dus volgend jaar opnieuw aan de start van de European VW Fun Cup verschijnen, om zijn titel te verdedigen! 

Foto's: Kronos Events - Letihon / Martijn Wouters

 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Philippe De Roeck in VW Fun Cup op woensdag 6 november 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Dutch Fun Festival.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons