van der Horst

Fusieserie ALMS en Grand Am heet United SportsCar Racing

United SportsCar Racing
United SportsCar Racing
Gisteren werd er meer informatie gelost omtrent het nieuwbakken Amerikaanse kampioenschap dat vanaf volgend seizoen de ALMS en Grand-Am zal herenigen. De Grand-Am Prototypes zullen in het nieuwe United SportsCar Racing kampioenschap, zoals de nieuwe serie genoemd wordt, zij aan zij strijden met de LMP2's van de huidige ALMS generatie.
Categorie aanduiding United SportsCar Racing
Categorie aanduiding United SportsCar Racing
Vanaf januari 2014 is het zover, een nieuw era voor het Amerikaanse SportsCar racing zal aanbreken met de start van de SportsCar Racing. LMP2's en Grand-Am Daytona Prototype's zullen in de klasse met de toepasselijke naam: Prototype (P) uitkomen. Ook de DeltaWing zal in deze klasse ondergebracht worden.

De Formula Le Mans bolides, momenteel in de LMPC klasse, komen vanaf 2014 aan de bak als Prototype Challenge ( PC ). De huidige generatie van GT2's zal na de naamsverandering van twee jaar geleden naar LM GTE, nu overstappen naar Grand Tourisme Le Mans (GTLM). 

De klasse GT Daytona (GTD) zal dan weer gebruikt worden om de Grand-Am GT's en de LM GTC's (de bekende Porsche Cup uit het ALMS kampioenschap) te groeperen. Tot slot is er een vijfde categorie voor de Grand-Am GX (GX) wagens, zoals de Mazda 6 of de Porsche Cayman. 

De organisatoren plaatsten tevens een promofilmpje op de ALMS website.



Dit artikel werd gepubliceerd door Olivier Gouters in American Le Mans Series op zaterdag 16 maart 2013.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons