van der Horst

G&A Motors x JDK: Kenis x De Keersmaecker, jong x ervaren

Julie Kenis - Juna-Jane De Keersmaecker - Jeff Van de Ven - Guino Kenis - Michael De Keersmaecker
Julie Kenis - Juna-Jane De Keersmaecker - Jeff Van de Ven - Guino Kenis - Michael De Keersmaecker
Bij de 44e editie van de 24 Hours of Zolder staat er met G&A Motors x JDK ook een bijzondere combinatie aan de start. Op de BMW M2 CS Racing van het team vinden we twee keer twee piloten terug met dezelfde achternaam, waarbij beide families ook een gemeenschappelijk raceverleden hebben. Guino Kenis en Michael De Keersmaecker sloegen de handen terug in elkaar en vormden een ploeg met hun respectievelijke dochters Julie en Juna-Jane, verder aangevuld met Jeff Van de Ven, zoon van Hans Van de Ven en driver coach bij o.a. de PetrolHead Days.
Guino Kenis
Guino Kenis
"Het is een ongewoon, maar leuk opzet", erkent Guino Kenis. "De 24 Hours of Zolder met je eigen dochter rijden is vanzelfsprekend bijzonder en in ons team hebben we dat concept dus in tweevoud. Ik vind de wisselwerking echter ook wel leuk, met Julie die haar eerste stappen zet in de autosport en ikzelf die al heel wat kilometers op het actief heb. Hetzelfde verhaal bij Juna-Jane en Michael. Het zorgt voor een heel speciale sfeer eigenlijk, maar onze beide dochters staan wel open voor feedback van Michael en mijzelf. Ze willen verbeteren en bijleren en dat is ook de bedoeling van onze deelname aan deze 24 Hours."

Guino Kenis - Michael De Keersmaecker
Guino Kenis - Michael De Keersmaecker
"Bij een race als deze komen ze op korte tijd in aanraking met veel aspecten", vervolgt de Turnhoutse BMW-dealer. "We kunnen uitleggen hoe wij denken een auto te moeten afstellen en wat de invloed is van bepaalde beslissingen op het weggedrag, maar dat zelf aanvoelen en kunnen aangeven welke richting ze willen uitgaan, is voor hen belangrijk. Op basis van de beelden en data kunnen Michael en ik ook aangeven waar wij denken dat er nog verbeteringen mogelijk zijn. Het is uiteindelijk wel aan hen om dat op circuit te laten zien. Ik geniet daarnaast zelf natuurlijk ook nog van het racen. De snelheid is er duidelijk nog en ook Michael komt goed voor de dag. Die combinatie is ook wel leuk, want Michael en ikzelf hebben in het verleden vaak samen geracet. De wisselwerking met Jeff is overigens ook goed. We kennen elkaar uiteraard al langer dan vandaag, maar samen in één team racen is toch wat anders. De sfeer zit goed en we tellen alvast af naar de start morgen!"

De G&A Motors x JDK BMW M2 CS Racing kwalificeerde precies in het midden van het startveld; de bolide met startnummer 68 zal de 24 Hours of Zolder 2022 aanvatten vanaf de 18e plaats, de tweede in de klasse TA.

Foto's: Ivan TarantsovDit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Belcar Endurance op vrijdag 12 augustus 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Hours of Zolder.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons