van der Horst

Trekt de F1 naar Mugello?

Mugello
Mugello
F1-eigenaar Liberty zou van plan zijn om een tweede Italiaanse race te laten doorgaan na de Grote Prijs van Italië, dat menen verschillende internationale bronnen. Dat evenement zou moeten doorgaan op het circuit van Mugello om de duizendste race van Ferrari in de sport te vieren.
  • Skylimit Events
Het nieuws is nog niet officieel bevestigd, maar als Mugello de negende race van dit seizoen mag organiseren, dan kan Ferrari zijn duizendste GP in haar thuisland vieren. Er ging nog nooit eerder een F1-wedstrijd door op het circuit in Toscane, maar er werd in het verleden wel getest op deze baan, het laatst in 2012. Het circuit heeft nog steeds een licentie waarmee het de F1-wagens mag ontvangen.

De race zou dan plaatsvinden amper één week nadat de GP van Italië verreden wordt. Liberty zou op die manier Ferrari's aanwezigheid in de sport op een mooie manier kunnen eren. Ferrari noemde trouwens de wagen voor dit jaar de SF1000. De keuze voor Mugello is op het eerste zicht verrassend aangezien Imola gekender is, maar in die regio ging het coronavirus nog veel harder tekeer.



Dit artikel werd gepubliceerd door Rutger Vanhee in Formule 1 op dinsdag 9 juni 2020.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons