van der Horst

Gaat Iron Lynx in zee met Proton Competition volgend seizoen?

Iron Lynx - Ferrari 488 GTE
Iron Lynx - Ferrari 488 GTE
Dit weekend werkte Iron Lynx de finale van de European Le Mans Series in stijl af, onder meer de Iron Dames mochten eindelijk op het hoogste schavot staan met hun Ferrari. Maar was dit de voorlaatste keer dat het Italiaanse team uitkomt voor het merk met het Steigerend Paardje? Dat lijkt alzo, volgens Dailysportscar toch dat berichtte dat Iron Lynx een samenwerking zou aangaan met Proton Competition voor volgend seizoen.
Proton Competition - Porsche 911 RSR-19
Proton Competition - Porsche 911 RSR-19
Wie Iron Lynx zegt, zegt ook Ferrari. Op korte tijd profileerde het team zich als één van de meest hoogstaande klantenteams binnen het Italiaanse merk. Zo getuige hun overwinning vorig jaar tijdens de 24 Hours of Spa en de klassewinst van de Iron Dames dit jaar. Maar de kans zit er in dat het volgend seizoen de European Le Mans Series en het FIA WEC niet zal aanvatten met een Ferrari, maar met een Porsche. De reden zou zijn dat het team geen Ferrari HyperCar krijgt, maar in zee zal moeten gaan met Lamborghini voor een LMDh.

Lamborghini LMDh
Lamborghini LMDh
Iron Lynx zou voor één seizoen een samenwerking aangaan met Proton Competition, dat wagens zowel in het FIA WEC als in de European Le Mans Series zou inzetten, onder meer voor de Iron Dames. Dit zou een tussentijdse oplossing zijn. Volgend seizoen is het voor de laatste keer dat de GTE-wagens in actie komen in het WEC en wanneer de GT3's hun intrede maakt in 2024, zou Iron Lynx samen met Prema overstappen naar Lamborghini. Er wordt namelijk verwacht dat zij ieder een enkele Lamborghini LMDh zullen runnen in het FIA WEC en de endurance wedstrijden van het IMSA.

Foto's: Georges de Coster - Thomas Smets - Lamborghini Squadra Corse
Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in FIA World Endurance Championship op dinsdag 18 oktober 2022.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons