van der Horst

Gaat Mexico toch nog op de kalender verschijnen?

Mexico City E-Prix 2019
Mexico City E-Prix 2019
De Formule E kampt al een hele tijd met kalenderperikelen. Zo moesten ze al een paar keer een aantal wijzigingen doorvoeren, waarop besloten werd om zelfs maar gedeeltelijke kalenders uit te brengen. De laatste manche die nu vast staat is deze in Santiago, waar origineel de start van het seizoen zou plaatsgevonden hebben, begin juni. Volgens The Race zouden ze daarna toch naar Mexico trekken, maar niet naar de hoofdstad Mexico City. Op dit moment staat het vizier van de organisatie op Puebla.
Voor wie de Autodromo Miguel E Abed in Puebla niet kent, is dat geen schande. Het circuit heeft namelijk sinds 2009 geen officieel FIA-kampioenschap, toen met de WTCC, meer ontvangen. Toch lijkt de interesse in het circuit serieus bij Alberto Longho, mede-oprichter van het kampioenschap. Volgens de circuithouders zelf kan het tot achttien verschillende tracés aanbieden, waaronder een ovaal. Daarnaast is de eigenaar Jose Abed, vice-president voor de sport bij de FIA en een goede vriend van Longho. Als Mexico City, waar sinds 2016 de races afgewerkt worden, toch niet zou kunnen, hebben ze al zeker een kandidaat voor een drieluik op het Amerikaanse continent.

New York E-Prix
New York E-Prix
Met dat drieluik doelen we ook op New York City. The Big Apple blijft nog steeds plan A voor de organisatie met eventueel zelfs een dubbele manche. Maar mocht New York toch niet lukken dan heeft men misschien een plan B met Circuit of the Americas in Austin. Het tracé kan naast dat wat bijvoorbeeld de Formule 1 of FIA WEC afwerkt, nog ingekort worden tot 3.792 km, wat net iets over de lengte is van een normaal Formule E-circuit.

De reden waarom de organisatie absoluut een drieluik wil in Amerika is vooral om de kosten van het transport te drukken, nadat ze afgelopen winter een onnodige verplaatsing moesten maken van Valencia naar Santiago en uiteindelijk nog naar Riyadh vanwege het uitstel van de Chileense manches. Al heeft de organisatie wel verzekerd dat ze nog steeds mikken op vijftien races voor dit seizoen. Of het degelijk zal lukken in deze onzekere tijden valt nog af te wachten.

Foto's: Formula ESchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Formule E op zaterdag 10 april 2021.
  • LTF

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons