van der Horst

Gabriele Tarquini testte nieuwe Civic Type R op Nordschleife (+ video & foto's)

Wachten op de Honda Civic Type R
Wachten op de Honda Civic Type R
Manabu Nishimae, president van Honda Motor Europe, maakte op het autosalon van Frankfurt de eerste details bekend van de langverwachte nieuwe Civic Type R. Met zijn direct ingespoten 2-liter turbomotor is de Civic Type R goed voor dik 280 pk. Honda bevestigt hiermee zijn ambitie om met deze wagen de snelste chrono onder de voorwielaangedreven wagens neer te zetten op de legendarische Nürburgring in Duitsland. De wagen wordt weliswaar nog 2 jaar doorontwikkeld vooraleer hij in 2015 op de markt komt, maar de circuittests zijn alvast gestart.
Honda Civic Type R
Honda Civic Type R
“Wij spendeerden onlangs een week op de Nürburgring, waarbij de wagen uitgebreid werd getest, en kennelijk liggen wij goed op koers want we hebben al een tijd neergezet die het ronderecord (voor voorwielaangedreven wagens) benadert”, aldus Manabu Nishimae. Dat record (8:07.97") staat sinds 2011 op naam van de Renault Mégane RS Trophy.

De Civic Type R zelf was in Frankfurt niet te zien, maar tijdens de Honda-persconferentie werd voor het eerst wel een video (zie lager) getoond van de test op de Nürburgring. Rijder met dienst was WTCC-topper Gabriele Tarquini.



Foto: Honda



Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in Autosalon op woensdag 11 september 2013.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons