van der Horst

Gamma Racing Day: Clio Cup Benelux met topaffiche

Clio Cup Benelux - Wilbert van den Burg
Clio Cup Benelux - Wilbert van den Burg
We zijn halverwege met de eerste jaargang van de nieuwe Clio Cup Benelux. Op het circuit van Assen, wereldvermaard vanwege de wedstrijden voor motoren, staan dit weekend de 7de en 8ste race van het seizoen op de kalender. Na het bezoek aan Noord-Nederland staan er nog drie meetings met ieder twee wedstrijden op de kalender, dus we kunnen ons stilaan opmaken voor de beslissende wedstrijden van een eerste, behoorlijk succesvol seizoen van de Clio Cup Benelux.
Clio Cup Benelux
Clio Cup Benelux
Na zes van de 14 wedstrijden, verdeeld over zeven manches, is de situatie in het kampioenschap nog niet definitief, maar een zekere richting is er al. Het lijkt er op dat Sebastiaan Bleekemolen de te kloppen man zal worden in deze eerste nieuwe uitgave van het Benelux kampioenschap voor de bekende Franse toerwagen. Bleekemolen, die de kleuren van het eigen team verdedigt, telt 24 en 25 punten bonus, op respectievelijk Max Braams (Equipe Verschuur) en Melvin De Groot (Team Bleekemolen). Deze drie heren verdeelden de zes verreden wedstrijden overigens onder elkaar. Achter hen volgt een mooi peloton, met Marcel Dekker (Dekker Racing), Niels Langeveld (Certainty Racing Team), Jan Muys (Dekker Racing), Régis Gosselin (Equipe Verschuur) – ondanks twee wedstrijden minder - , Robert van den Berg (Harders Plaza) en Loris Hezemans (Carsport Holland). Zij zitten binnen de 20 punten van elkaar. Willen ze echter nog aanspraak op de titel maken, of op het eindpodium plaats nemen, dan zullen ze dit weekend moeten kleur bekennen en stevige punten scoren.
 
Clio Cup Benelux
Clio Cup Benelux
In de Clio Challenge, voorbehouden aan de wagens van het type 3, is het één tegen allen. Wilbert van den Burg lijkt wel ontketend en leidt na 5 zeges uiteraard stevig in het kampioenschap, voor Benjamin Van den Berg en Marcel Van de Maat. In de Junior Cup tot slot, is het uiteraard Max Braams die de rankings aanvoert, voor Marcel Dekker en Loris Hezemans.
 
De Clio Cup Benelux kan ook dit weekend weer rekenen op een stevig startveld, met als nieuwkomers Jos Veldboer, Marcel Ter Horst en gastrijder van Autovisie Dries Van den Elzen.
 
In Assen is de Clio Cup Benelux weer alleen, zonder de collega’s uit de Central Europe Cup, maar dat wil niet zeggen dat we niet voor een mooie meeting staan. Zowel de NEC Formula Renault 2.0 als NEC Formula Renault 1.6 Junior  zijn van de partij, naast nog diverse andere raceklassen, gaande van GT’s en toerwagens, over motoren tot superkarts. De Gamma Race Days zijn dan ook een begrip in de Nederlandse autosport en zondag wordt er weer geracet voor volle tribunes. Beide races van de Clio Cup Benelux staan uiteraard op de topdag geprogrammeerd, met een start om 13u20 en één om 18u10.
 
Gratis kaarten downloaden kan op: http://www.gammaracingday.nl/download-gratis-tickets
 
Tijdschema: http://www.gammaracingday.nl/meer/34/Tijdschema+2014

Clio Cup Benelux Press



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Clio Cup Benelux op donderdag 31 juli 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Gamma Racing Day.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons