van der Horst

Gamma Racing Day: De Belgen binnen de Supercar Challenge

Van Glabeke-Jonckheere - Ferrari 458 GT3
Van Glabeke-Jonckheere - Ferrari 458 GT3
De zomervakantie is halfweg, traditioneel het sein voor de deelnemers aan de Supercar Challenge Powered by Pirelli om zich op te maken voor de Gamma Racing Days in het noorden van Nederland. Het TT-circuit van Assen biedt dat weekend tot de nok gevulde tribunes, een ideale gelegenheid dus voor de Belgische deelnemers om te tonen wat ze in hun mars hebben.
De snelste categorie van het kampioenschap, de Super GT, beleeft een vurige strijd tussen de Ferrari 458 GT2 van Martin Lanting en Bob Herber, en de Volvo S60 V8 van Henry Zumbrink. Beide wagens worden gescheiden door drie luttele punten, misschien wel met de gloednieuwe Viper GT3-R van Roger Grouwels en Robert de Graaff, die slechts dertien punten goed te maken heeft, als derde hond.

Voor veel Belgen betekent het begin van de tweede seizoenshelft een nieuwe start. Niets van dat alles uiteraard voor Patrick Van Glabeke en Frédérique Jonckheere, die met de Ferrari 458 GT3 niet van plan zijn om hun koppositie in GT uit handen te geven. Opvallende afwezigen in Assen zijn de Fransman Pierre-Etienne Bordet en Delahaye Racing, die na hun deelname in de 24 Uur van Spa afgelopen weekend even pauze nemen.

Verhelst/Verheyen - GHK Porsche
Verhelst/Verheyen - GHK Porsche
De andere Belgen willen dus tonen wat ze echt waard zijn. Onder hen zonder twijfel Steve Vanbellingen en Ward Sluys, die na een pechreeks in het begin van het seizoen uitpakken met de nieuwe BMW M4 Silhouette, een wagen die al ei zo na de 1000 km van Palanga op zijn naam kon schrijven.
“We lagen inderdaad op kop, maar hebben dan remproblemen gekregen”, legt de Leuvenaar uit. “We verloren veertig minuten en nu vielen helemaal in het klassement terug. Ik hoop echt dat er aan die pechreeks eens een einde komt.” De Belgische concurrentie voor de BMW-rijders komt in Assen opnieuw van de Porsche van Verhelst-Verheyen en Vandereyt-Detavernier.

Luc De Cock - Lotus
Luc De Cock - Lotus
Iedereen herinnert zich zonder twijfel de buitengewone strijd om de zege tussen Luc De Cock (Lotus) en Werner Van Herck (Mazda) in Zolder. Van Herck ging met de zege lopen, maar kende geen vlekkeloze tweede race. “Plots beschikte ik niet meer over het volledige vermogen. De wagen is onmiddellijk naar Groot-Brittannië overgebracht en het probleem is intussen opgelost. Hopelijk kunnen we de moeilijkheden nu definitief achter ons laten en de resterende wedstrijden van het kampioenschap schitteren in Supersport. Afspraak dit weekend!” Uitkijken is het verder ook naar de BMW van Philippe Bonneel en Eric Qvick, in Zolder al goed voor een podiumplaats, maar ook voor de SEAT Leon Supercopa van Jonas De Kimpe, een vaste podiumkandidaat bij de Spaanse wagens.

Voet-Van den Broeck - Reanult Clio
Voet-Van den Broeck - Reanult Clio
Chris Voet en Bart Van den Broeck zijn tot slot sinds dit seizoen onze vaste vertegenwoordigers in de Sport 2-divisie, aan het stuur van een kleine maar krachtige Renault Clio. Voet en Van den Broeck maken al het hele seizoen progressie en grepen in Zolder nog net naast het podium. De ambities van het vrolijke duo tijdens de Gamma Racing Days zijn duidelijk!


Red Bull F1
Red Bull F1
De Supercar Challenge powered by Pirelli is komend weekend op TT-circuit Assen te gast bij een schitterend evenement. De Gamma Racing Day met zijn vele tienduizenden bezoekers is voor de klasse altijd één van de hoogtepunten van het seizoen. Naast de Supercar Challenge staan onder andere ook de Formule Renault, Renault Clio Cup, motorraces en de superkarts op het programma. Eén van de hoogtepunten wordt gegarandeerd de Red Bull F1 Demo die gegeven wordt door Jean-Éric Vergne en Sébastien Buemi. Gratis kaarten voor het evenement zijn verkrijgbaar bij de Gamma of op www.gammaracingday.nl.

Supercar Challenge PressSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Supercar Challenge op donderdag 31 juli 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Gamma Racing Day.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons