van der Horst

Gamma Racing Day: Nabeschouwing Vandereyt Racing

Een goede jaarlijkse traditie op de Supercar Challenge kalander is de Gamma Racing Day. Hét grootste auto-, motor- en kartsportevenement van de Benelux. Ditmaal is de Supercar Challenge met vrijwel alle divisies vertegenwoordigd tijdens de vijftiende editie van het evenement dat vele tienduizenden bezoekers naar het TT Circuit Assen drijft. Het programma is volgepakt met allerlei denkbare racedisciplines en een recordpoging van Red Bull Racing testcoureur Sebastien Buemi om het ronderecord aan te scherpen. Hij zou op zondag 3 augustus de 2012 Formule 1 kampioensauto van Sebastian Vettel over de Drentse baan jagen.

Race 1, zaterdag 2 augustus

Vanaf de tiende startpositie wisten Angelique Detavernier en Miguel Vandereyt naar de zevende finishplek te sturen met hun rappe Porsche. De equipe kent het circuit van Assen zeker niet goed en mag daarom tevreden zijn met de getoonde snelheid en mooie finishpositie van de eerste race op zaterdag. Angelique meende: “We hebben voor de race nog maar weinig kunnen rijden en we hebben helemaal geen ervaring op dit circuit, dus we zijn tevreden met het resultaat. Het is een super tof circuit om te rijden. We hebben top rijden kunnen rijden die gelijk waren met de kop van de Super Sport divisie.” Miguel, die de start deed, blikte kort en bondig terug: “Ik had een slechte start en het duurde een paar ronden voordat ik in mijn ritme kon komen.”

Uitslag GTB-divisie, race 1

1 Daan Meijer, 2 Vanbellingen / Sluys, 3 Marcel van Berlo, 4 Kool / Koebolt, 5 Carlo Kuijer, 6 Nol Köhler, 7 Miguel Vandereyt / Angelique Detavernier, 8 Verhelst / Verheyen

Race 2, zondag 3 augustus

De tweede race zou in het teken staan van chaos en gele vlaggen. De raceduur van 45 minuten werd onderbroken door een safetycarprocedure die nog voortduurde terwijl het pitstopwindow geopend werd. Veel rijders maakten van de gelegenheid gebruik om hun stop te maken en zo min mogelijk tijd te verliezen. Angelique startte de race en droeg tijdens de stop de auto over aan Miguel. Beide rijders hadden geen makkelijke stint, maar hadden wel alle lof voor het evenement dat uitermate goed bezocht werd met een volgepakte hoofdtribune en Geert Timmer tribune. Angelique blikte terug op haar ervaringen tijdens de Gamma Racing Day: “Ik maakte een goede start van P10 naar P6, maar kon niet echt goed meekomen doordat de bandenspanning wat te laag was.

Ondanks de vele gele vlaggen kon ik de auto op de baan houden en maakten we de pitstop tijdens de safetycarprocedure. We gingen als vijfde de baan op en kwamen zelfs als derde terug.” Miguel nam het stuur en het woord van Angelique over: “We hadden een beetje een hectische pitstop die ons twintig seconden kostte doordat de buren allerlei spullen verspreid hadden en wij daar last van hadden. Op de baan ging het vrij goed, al ging ik even de grindbak in, maar gelukkig kon ik er weer uit geraken. We hebben zonder ervaring hier prima gereden, ik ben heel enthousiast over het circuit. Mooi evenement met heel veel volk. Erg leuk.”

Uitslag GTB-divisie, race 2

1 Carlo Kuijer, 2 Vanbellingen / Sluys, 3 Kool / Koebolt, 4 Dirk Schulz, 5 Miguel Vandereyt / Angelique Detavernier, DNF Daan Meijer, Marcel van Berlo, Rick van Geffen

Tussenstand GTB Divisie na 10 races:

2. Ferdinant Kool & Max Koebolt 183, 2. Daan Meijer 156,3. Marcel van Berlo 126, 4. Vanbellingen & Sluys 124, 5. M. Vandereyt & A. Detavernier 76, 6. Lamster & Neyens 73

De volgende race zal op 13 en 14 september plaatsvinden op het circuit van Brands Hatch in Engeland. Angelique blikte alvast vooruit: “Ik vind het altijd erg leuk om naar een nieuw circuit te gaan wat we weer opnieuw moeten leren. We hebben er zin in om naar Engeland te gaan, maar eerst rijden we nog de 24 uur van Zolder. Ook een heel gaaf evenement.”

Vandereyt Racing press



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Supercar Challenge op vrijdag 8 augustus 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Gamma Racing Day.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons