van der Horst

Gamma Racing Day: Voorbeschouwing Formula Renault 1.6 Juniors

Esmeijer - Formula Renault 1.6 Junior
Esmeijer - Formula Renault 1.6 Junior
Tijdens de Gamma Racing Day op Assen (NED) zal de Formule Renault 1.6 NEC Junior races nummer zeven en acht van het seizoen verrijden. En net als vorig jaar is ook de Formula Renault 2.0 Northern European Cup, de grote broer van de FR1.6, in Assen. De FR2.0 NEC is de volgende stap voor veel FR1.6 rijders zodat ze op Assen al hun talent uit de kast zullen trekken om te laten zien hoe goed ze zijn.
  • Powercars
En er zijn veel talenten dit jaar. Anton de Pasquale (Lechner Racing School) won vier van de zes races tot nu toe, de andere twee races werden gewonnen door Janneau Esmeijer (Provily Racing). Larry ten Voorde (Piro Sport) is derde in het kampioenschap en heeft drie punten voorsprong op Max Defourny (Lechner Racing School). Zij worden op de voet gevolgd door Ferdinand van Habsburg, Florian Janits (beide Lechner Racing School), Oliver Söderström en Ralf Aron, beide van Scuderia Nordica. Deze vier rijders strijden dit weekend voor punten in het kampioenschap om aan elkaar voorbij te gaan.

Twee Nederlandse teams zijn in hun tweede seizoen bij de FR1.6 NEC Junior. Ze zien dit kampioenschap als een noodzakelijke stap voor jonge rijders op hun weg naar de top.

Provily Racing heeft drie coureurs in het team dit jaar. Eén van hen is Janneau Esmeijer, in zijn tweede seizoen in deze serie en hij staat nu tweede in het kampioenschap.

Gerben Provily, teammanager: "Esmeijer heeft de snelheid en ervaring om meer races te winnen dus daar gaan we voor. Dan hebben we onze rookie Boris Kolff. Hij leert veel en we zien een duidelijke verbetering per race. We hopen voor hem dat hij ergens dit jaar op het podium zal staan. Dit weekend hebben we ook Boerekamps bij ons rijden. Hij reed ook vorig jaar bij ons hier op Assen. Hij heeft veel getest dit jaar en zal proberen om zijn resultaat van vorig jaar te verbeteren. Het zal een spannend weekend worden."

Janneau Esmeijer # 3: "Ik vind dit een top evenement en een top circuit. Het circuit is heel vlak, met lage curvestones en een aantal vette bochten. Het is een jammer van de jumpstart en de straf die ik daarvoor kreeg in de race op de Nürburgring, ik had de snelheid en de positie om de race te winnen. Dus ik ga weer alles te geven dit weekend."

Het andere team is Stuart Racing Team. Liroy Stuart, ooit full-time professionele coureur, is de teammanager.

Liroy Stuart: "Wij bereiden onze jonge bestuurders tot het maximale voor. Voor de race zijn ze twee volle dagen bij het team en brengen ze veel tijd door op de simulator. Wij zijn ook bezig een eigen fitness-studio in onze werkplaats te maken. Omdat ik zelf vroeger geraced heb, geef ik mijn rijders al mijn eigen gegevens over de track, enz. Hopelijk zullen we een aantal goede resultaten zien dit weekend, want we hadden wel een beetje pech in de laatste races."

Paul Sieljes # 17: "Het is mijn thuiscircuit omdat ik in Groningen woon, net ten noorden van Assen. Vorig jaar heb ik twee races in een FR1.6 gereden, één hier in Assen en één in Zolder. Over mijn laatste race op de Nürburgring ben niet erg tevreden, maar ik ben erg positief over komend weekend. Hopelijk zet ik een goed resultaat neer."

Programma Gamma Racing Day Assen (NED)

Thursday city center of Assen:
18.00 – 20.30 F1 show run Red Bull Racing and FR1.6 and FR2.0 at 18.10 hrs and 16.30 hrs respectively. Also F1 and other autograph signing sessions.

Friday 1 August
09.45 – 10.05 Free practice 1
14.10 – 14.40 Free practice 2
17.35 – 17.55 Qualifying

Saturday 2 August
16.20 – 16.40 Race 1

Sunday 3 Augsut
17.35 – 17.55 Race 2

For more information http://frcup.com
Facebook: https://www.facebook.com/Fr16NECJunior
Twitter: @frcup
Livetiming: www.raceresults.nu



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Circuit Internationaal op donderdag 31 juli 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Gamma Racing Day.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons