van der Horst

Gamma Racing Day: Voorbeschouwing Formula Renault 2.0 Northern European Cup

Formula Renault NEC
Formula Renault NEC
Het ligt zo dicht bij elkaar! Steijn Schothorst (Manor MP Motorsport) erfde de overwinning in de tweede race afgelopen weekend op Spa en is nu terug op kop van het kampioenschap. En hij heeft eindelijk een overwinning op zijn naam staan. Ben Barnicoat (Fortec Motorsport) staat slechts 13 punten achter Schothorst. Dat had alles wat te maken met een slechte start voor de Britse rijder in dezelfde tweede race op Spa. Barnicoat wordt op slechts vijf punten gevolgd door Louis Delétraz (Josef Kaufmann Racing).
  • De Swert Opticiens
Het zullen geweldige races met spannende gevechten worden dit weekend op Assen tijdens de Gamma Racing Day.

Martin Young, teammanager van Fortec Motorsport: "We hopen echt dat Barnicoat weer zal winnen. Het zijn echt spannende races in dit kampioenschap en is hij in staat om te winnen. Van onze vier rijders in dit kampioenschap staat ook Seb Morris in de top 10. Hij is zeer getalenteerd en moet in staat zijn om in het kampioenschap te klimmen."

Afgezien van de leider is er een tweede Nederlandse coureur in het kampioenschap: Roy Geerts. Vorig jaar winnaar van de Formula Renault 1.6 NEC Junior. Geerts raced nu voor het AVF team en staat tot nu toe 18e in het kampioenschap.

Roy Geerts # 18: "Het seizoen gaat nog niet echt zoals ik gehoopt had. Maar ik leer veel en wordt steeds beter, dus ik ben op de goede weg. In dit zeer competitieve kampioenschap is de kwalificatie heel erg belangrijk en daar moet ik nog beter in worden. Ik zal alles op alles zetten dit weekend om meer kampioenschap punten te halen en wat plaatsen omhoog te gaan. Assen is niet mijn thuiscircuit want dat is Zandvoort, maar ik vind het wel een circuit met een paar leuke dingen. Dus ik kijk ernaar uit om hier weer te racen."

Foto: Renault Sport

Thursday 31 July at the city center of Assen:
18.00 – 20.30 F1 show run Red Bull Racing and FR1.6 and FR2.0 at 18.10 hrs and 16.30 hrs respectively. Also F1 and other autograph signing sessions.

Friday 1 August
09.00 – 09.40 Free practice 1
13.25 – 14.05 Free practice 2
18.00 – 18.45. Qualifying

Saturday 2 August
14.20 – 14.45 Race 1

Sunday 3 Augsut
15.10 – 15.35 Race 2

Live timing: www.raceresults.nu

Website: www.necup.com and www.renault-sport.de
Facebook: Formula Renault 2.0 NEC
Twitter: @FR2NEC
YouTube : www.formularenault.tv



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Circuit Internationaal op donderdag 31 juli 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Gamma Racing Day.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons