van der Horst

Gamma Racing Day: Race 2 Supersport & Sport divisies: Strakke overwinning voor Houweling en Bergsma/De Jong

Dennis Houweling - Seat Sport Leon Cup Racer
Dennis Houweling - Seat Sport Leon Cup Racer
De Gamma Racing Day 2016 wordt afgesloten met de tweede race van de Sport divisies van de Supercar Challenge pb Pirelli. We zien op de eerste startrij de Lotus van Van der Kooi/Speelman naast de Febo Seat Cup Racer van Dennis de Borst en Pim van Riet. Daarachter is het de BS Racing BMW met een lege positie naast hem. Equipe Van den Berg/Van den Berg kan helaas niet starten door een technisch probleem met hun BMW. In de Sport divisie mag Carlijn Bergsma opnieuw van pole position vertrekken. Daarachter is het Bart Drost voor Harold Wisselink, Wim Lemmers en Chris Voet.
  • Hamofa Performance
Wisselink/Tappel - BMW 130i
Wisselink/Tappel - BMW 130i
Priscilla Speelman heeft een prima start en weet als eerste de eerste bochten door te komen. Daarachter is het Dennis de Borst die de BMW van Van Loon achter zich weet te houden. Peter Schreurs verliest een plekje aan Van Loon. In de Sport divisie is Carlijn Bergsma een plek verloren aan Harold Wisselink. Chris Voet wint een plek op Wim Lemmers, Bart Drost verliest de meeste plekken en mag na de eerste bochtencombinatie de race als laatste starten.  

Speelman is niet opgewassen tegen De Borst, welke is gebrand op een goed resultaat nadat hij in de zaterdagrace geen punten wist te pakken. De Borst neemt de leiding over en daarachter is het Van Loon die twee plekken verliest aan Scheurs en Meijer.  

Achteraan in het veld gaat het mis wanneer Rob Nieman een inhaalactie probeert uit te voeren op Wim Lemmers. Nieman raakt de wagen van Lemmers in de GT chicane waardoor hij van de baan raakt en zelfs een stuk op de zijkant doorschuift en verder tegen de muur op het rechte stuk tot stilstand komt, alsnog op vier wielen.

De Borst heeft een klein gaatje geslagen naar zijn achtervolgers. De op de tweede plaats liggende Speelman heeft de heren Scheurs en Meijer op haar bumper hangen en ze moet alles uit de kast halen om ervoor te blijven. Dennis Houweling sluit aan achter Meijer, Van Loon is terug gevallen naar de zesde positie.

Bergsma/De Jong - Lotus Exige
Bergsma/De Jong - Lotus Exige
In de Sport divisie is Bergsma nog een plek kwijt geraakt aan Stan van Oord in de Renault Clio. Bergsma probeert haar verloren plek terug te winnen en blijft in een leuk gevecht met Van Oord.  Bart Drost heeft zijn ritme gevonden en rijdt alweer op de vijfde positie achter de Peugeot RCZ van Voet.

Speelman weet Scheurs niet achter zich te houden en verliest een plek en heeft dan opnieuw een BMW in het zicht van haar spiegels. Scheurs gaat op weg naar de leider in de race De Borst. Meijer dringt direct aan bij Speelman en een ronde verder verliest ze niet alleen de derde plek aan Meijer, maar ook gelijk de vierde positie aan Houweling. De eerste vijf auto’s van de Supersport divisie rijden dan in een vijftal seconden van elkaar over de baan. De Borst lijkt wat te gaan glijden over de baan en verliest in een ronde niet alleen zijn koppositie aan Scheurs maar ook een plek aan Meijer.

In de Sport divisie is Wisselink weg gereden bij de twee strijdende achtervolgers Van Oord en Bergsma. Na enkele positiewisselingen lijkt het nu dat Bergsma het gevecht heeft gewonnen. Voet profiteert ook van dit gevecht want kan zo aansluiting vinden bij zijn voorliggers. Vlak voor het pit window open gaat is het Voet die voorbij gaat aan Van Oord.

Wanneer het pit window open gaat zijn het Bergsma en Van Oord die samen de pitstraat induiken voor hun verplichte pitstop.

De Borst lijkt een serieus probleem te hebben met zijn Seat als hij nog meer posities verliest aan Houweling en Speelman. Voor de Lotus van Speelman lijkt het dan ook einde race als ze haar bolide parkeert in het gras.

de Borst/van Riet - Seat Sport Cup Racer
de Borst/van Riet - Seat Sport Cup Racer
Van de vier koplopers is het Dennis de Borst die als eerste de pitstraat in gaat voor de verplichte pitstop en de rijderswissel. De strijdende drie bolides aan de kop gaan nog even door, wanneer we de oranje BMW de verkorte route zien nemen naar de pitstraat. Zij lijken een probleem te hebben waardoor ze hun race moeten staken. De leiding is nu dan in handen van Meijer voor Houweling.

Na de pitstops is de leiding in handen van Dennis Houweling voor Pim van Riet en Luuk van Loon. In de Sportdivisie heeft Wisselink het stuur overgegeven aan Henk Tappel en zij liggen nog steeds aan de leiding. Pieter de Jong ligt op de tweede positie voor Bart van den Broeck en Van Oord.

Luuk van Loon weet na een kort gevecht Pim van Riet in te halen die het stuur heeft overgenomen in de Febo Seat en pakt hiermee de tweede positie. Dan maakt Eric van den Munckhof een foutje met de BMW en schiet van de baan en komt vast te staan in de grindbak. Met een beetje hulp van de marshals komt hij eruit en kan hij zijn weg vervolgen. Van Loon blijft zijn tijden verbeteren en komt dichterbij aan Houweling.

Traxx Racing - Peugeot RCZ
Traxx Racing - Peugeot RCZ
In de Sport divisie heeft Pieter de Jong inmiddels de leiding overgenomen van Henk Tappel. Op de derde positie ligt Bart van den Broeck en daarachter is er een fraai gevecht tussen Marcel Dekker en Van Oord.

Luuk van Loon loopt een lekke achterband op en moet hiermee rustig aan naar de pitstraat rijden. Door dit euvel verliest hij zijn tweede plek aan Van Riet. Na een snelle bandenwissel komt hij alsnog voor Van den Munckhof terug op de baan op de derde positie. Van der Kooi Racing heeft de zwarte Lotus weer aan de praat gekregen en Jan van der Kooi is de baan weer opgegaan. Met een grote achterstand proberen ze alsnog de finish te bereiken en punten te scoren.

In de Sport divisie is Niels Kool nog in gevecht met Marcel Dekker om de vierde positie. De BMW moet verdedigende lijnen rijden om de Clio achter zich te houden. De strijd vooraan in de Sport divisie is gestreden en Pieter de Jong en Carlijn Bergsma pakken met een flinke voorsprong de overwinning. Harold Wissselink en Henk Tappel eindigen als tweede en Chris Voet en Bart van den Broeck mogen naar het podium als derde.

In de Supersport divisie is de overwinning voor Dennis Houweling, welke na de pitstops aan de leiding kwam en even de druk voelde van Van Loon, maar verder onbedreigd als eerste over de finish kon rijden. De tweede plaats is voor de tweede Seat in het veld Dennis de Borst en Pim van Riet, Ronald en Luuk van Loon pakken de derde plek.

Supercar Challenge powered by PirelliDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Supercar Challenge op zondag 7 augustus 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting GAMMA Racing Day.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons