van der Horst

Gamma Racing Day: Nabeschouwing van Sven van Laere

Sven Van Laere heeft na een eerste kennismaking met de Mazda MX-5 Cup, eveneens in Assen, begin september, weer een weekend met de legendarische Japanse roadster geracet. Van Laere deed dat opnieuw in de kleuren van het team van Marcel Dekker en nadat hij het podium op zaterdag misliep, stond de Antwerpse routinier zondag wel op het podium, meteen zijn derde podium van het seizoen in deze schitterende merkencup. “Ik heb vooral enorm genoten, het podium op zich is leuk, maar het is de weg naar dat podium waar het echte plezier in zit. Want daar doe je het als gepassioneerde autosportliefhebber toch voor! En dit weekend was de concurrentie nog steviger dan tijdens mijn kennismaking!”
  • Dreamdrive
Voor wie nog niet helemaal mee is, Sven Van Laere houdt van merkencups. Een mooi veld van rijders die allemaal over hetzelfde materiaal beschikken en vervolgens in een korte en krachtige race bepalen wie de beste is, daar vindt Van Laere zijn raceplezier. Net dat is de basis van de Mazda MX-5 Cup. In Assen, waar de vijfde en zesde race van het seizoen verreden werden, stond een mooi veld met identieke sportwagens klaar voor de sportieve strijd, terwijl in de tribunes toeschouwers mochten en konden genieten van de echte autosport. De Gamma Race Day was ook in dit ‘corona jaar’ een topevenement. 

Sven Van Laere: “Ik voelde me van meet af aan goed in de auto en alle ervaring van het eerste weekend wierp meteen zijn vruchten af. Ik reed behoorlijk veel sneller dan enkele weken geleden en in de eerste race vocht ik mee voor de podiumplaatsen, tot ik kort voor het einde me onnodig liet opjagen en een foutje beging. Ik zakte van twee naar vier en dat was erg jammer. Mijn derde podium opeenvolgende in mijn klasse voor de gentlemen drivers volgde dus nog niet en dat had ik alleen aan mezelf te danken.” 

De tweede race verliep wel zoals Van Laere het hoopte en waar de eerste plaats verdiend naar Pim van Riet ging, bleef Van Laere tot op de meet in gevecht voor de plaatsen twee en drie. 

Sven Van Laere: “Ik strandde op één tiende van een seconde van de tweede plek, maar de race was gewoonweg fantastisch. Ik denk dat het lang geleden is dat ik nog zoveel plezier aan het racen beleefd heb. Een tiende… was is dat nu? En ook de auto heeft geen schram, het verliep allemaal erg fair en dit smaakt echt naar meer!”  

Persbericht Sven van LaereDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Circuit Internationaal op dinsdag 29 september 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Gamma Racing Day.
  • Qvick Motors

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons