van der Horst

Gamma Racing Day Assen: Superlight & Sport samen in eerste race op zaterdag

Supercar Challenge Assen
Supercar Challenge Assen
De eerste race van het jaarlijkse Gamma Racing Day weekend werd op zaterdagmiddag onder zonnige omstandigheden verreden op het TT Circuit Assen. Voor deze gelegenheid werden de divisies iets anders verdeeld over de verschillende races. Normaal gesproken rijden de SuperSport en Sport divisies samen een tweetal races, ditmaal werd de Sport klasse gekoppeld aan de SuperLight wat een startveld van 23 wagens opleverde en een mooie strijd.
Henk Thuis en Martin Short startten samen op de eerste startrij dankzij de snelste bolides die beide heren besturen. De mannen komen in actie met een Radical SR8. De kemphanen zijn beiden al op leeftijd, maar hebben aan snelheid nog altijd niets ingeboet. Ze bestrijden elkaar op sportieve wijze tot het uiterste, maar met respect voor elkaar. Het fraaie racewerk bracht de mannen naar de voorste twee posities algemeen totdat Henk Thuis in de laatste tien minuten van de race de controle verloor en uitviel met een safetycar tot gevolg. Thuis trok een oliespoor over het rechte stuk, waardoor de racedirectie direct een schoonmaakactie moest inzetten en de overige rijders door de pitstraat langs het rechte stuk moesten passeren.

Door het wegvallen van Thuis gingen de gebroeders De Val naar de tweede positie algemeen met hun Wolf GB08. Bob Roozenburg erfde de derde positie in de snelste klasse op de baan.

In de sport divisie wist Eric van den Munckhof de leiding uitstekend in handen te houden. Hij reed de gehele wedstrijd op de eerste positie en verzilverde die met een mooie overwinning. Hij werd gevolgd door de equipe De Borst & De Kleijn die de BMW van de gebroeders Caransa achter zich aan had. Titelkandidaat Michael Verhagen kende een slechte eerste race, hij kwam niet verder dan de eerste ronde en moest toen de strijd al staken met zijn Honda. Verhagen, Kim Troeyen en Ko Koppejan stuurden voortijdig de pits in en moesten opgeven voor vandaag. In race twee op zondag zullen ze er hopelijk weer bij zijn als de tribunes volgepakt zullen zijn met toeschouwers die het unieke gratis toegankelijke gecombineerde auto-, motor- en kartsportevenement live zullen komen bekijken.

Press SCC

Uitslag algemeen
1. Martin Short
2. De Val – De Val
3. Bob Roozenburg
4. Jan Charouz
5. Filip Declerq
6. Rob Kamphues
7. Wim Jeuris
8. Danny van Dongen

Uitslag Sport divisie
1. Eric van den Munckhof
2. De Borst – De Kleijn
3. Caransa - Caransa
4. Rob Nieman
5. Aart Bosman
6. Kevin van Eldik
7. Bédorf - KarsDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Supercar Challenge op zondag 4 augustus 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Gamma Racing Day.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons